Πολιτική

Υπάρχει ελπίδα!

Χαλάνδρι και Βριλήσσια: Μεγάλες νίκες κόντρα στον κομματισμό

Οι δυο μεγάλες νίκες του Σίμου Ρουσσου στο Χαλάνδρι και του Ξένου Μανιατογιάννη στα Βριλήσσια έχουν μεγάλη σημειολογική και πολιτική αξία. Ο πρώτος κέρδισε  για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Γιώργο Κουράση και ο δεύτερος με ένα εμφατικό «τελείωσε» τον Αργύρη Ντινόπουλο.

Σε μια δεύτερη Κυριακή που «πνίγηκε» από τον κομματισμό , οι δημότες Χαλανδρίου και Βριλησσίων είπαν έναν βροντερό «ναι» στις αυτοδιοικητικές, δημοκρατικές και προοδευτικές διοικήσεις των δυο πόλεων, δίνοντας στους δυο Δημάρχους την εντολή να συνεχίσουν για δεύτερη θητεία.

Κι έχει μεγάλη σημασία ότι και οι δυο κέρδισαν δυο κομματικά στελέχη της ΝΔ που έθεσαν κομματικά κριτήρια ψήφου, σε Δήμους όπου την Κυριακή των ευρωεκλογών η ΝΔ σάρωσε.

Μεγάλη και η νίκη, για τρίτη φορά και μάλιστα με το ίδιο ποσοστό (σχεδόν 64%) για τον Θανάση Ζούτσο στην Παλλήνη που κέρδισε και πάλι τον υποψήφιο της ΝΔ, Παν. Μερτύρη.

Αντίθετα, στην Αγια Παρασκευή, η κομματική πόλωση έφερε τον Βασίλη Ζρομπά, πέντε χρόνια μετά, ξανά στην δημαρχία για να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα της πόλης που ήδη δημοπράτησε ο απερχόμενος Γιάννης Σταθόπουλο.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button