Βριλήσσια

Το… mellon ήρθε στα Βριλήσσια

Εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της ανεργίας, με έναν στους δυο συμμετέχοντες να βρίσκουν τελικά εργασία, καταγράφει ο “Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon” που εφαρμόζεται πλέον και στα Βριλήσσια.
Στα μέσα Ιανουαρίου ξεκίνησε, με μεγάλη συμμετοχή, ο 6ος στη σειρά κύκλος του Προγράμματος Ενίσχυσης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων ανέργων, αυτή τη φορά για τους πολίτες του Δήμου Βριλησσίων, από τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων «Μellon», παρουσία του δημάρχου κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη καθώς και του αντιδημάρχου κ. Αλέξη Μαυραγάνη.
“Σε μια εποχή κρίσης και κρίσιμης, όσο και αναγκαίας ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας, όπου η κοινωνική συνοχή παραμένει για χρόνια υπό διαρκή σκληρή δοκιμασία οδηγώντας συνανθρώπους μας στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, η πρωτοβουλία αυτή επιχειρεί να στηρίξει ενεργά και αποτελεσματικά την απολύτως αναγκαία διαδικασία ένταξης περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ο κ. Μανιατογιάννης.
Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες περισσοτέρων των 2.500 ατόμων, μέσα απο σεμινάρια δεξιοτήτων και έχει υλοποιήσει 5 Κύκλους στους Δήμους Αχαρνών, Ασπροπύργου, Μαρκοπούλου, Γαλατσίου και Καλλιθέας, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες καθώς 1 στους 2 ωφελούμενους έχει βρει την εργασία.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δωρεάν, τουλάχιστον 65 ώρες εξατομικευμένης συμβουλευτικής και κατάρτισης (έκαστος), βάσει των προσωπικών τους αναγκών, με στόχο να επιτύχουν το ταίριασμα του επαγγελματικού τους προφίλ με την επιθυμητή θέση εργασίας και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Το Mellon είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης, ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που υλοποιείται με ιδίους/ιδιωτικούς πόρους και παρέχεται απολύτως δωρεάν ως μια ευρηματική κοινωνική δράση με στόχο την ένταξη και παραμονή περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα προτείνει και υιοθετεί μια μοναδικά εξατομικευμένη προσέγγιση η οποία ενδυναμώνει με δεξιότητες κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και ατομικά, βάσει του επαγγελματικού του προφίλ, του δικού του θέλω και μπορώ, με ορίζοντα τις επαγγελματικές του επιλογές, μεταφέροντας άμεσα αξιοποιήσιμη θεωρητική και πρακτική γνώση.
Μέσα σε μόλις 15 μήνες από την έναρξη της δράσης, εχουν εκπαιδευτεί 1.512 άτομα, πραγματοποιήθηκαν πάνω απο χίλιες διδακτικές ώρες συμβουλευτικής, διοργανώθηκαν 18 σεμινάρια επαγγελματικών δεξιοτήτων, υποβλήθηκαν 2 ευρωπαικά έργα βασισμένα στην μεθοδολογία του προγράμματος και -το πιο σημαντικό απο όλα- το 44% των συμμετεχόντων βρήκαν δουλειά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Knowl, που υλοποιει το πρόγραμμα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button