ΠολιτικήΝέα

Άρση ασυλίας Πολάκη για την υπόθεση Μαντά

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε η Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για την μηνυτήρια αναφορά περί συκοφαντικής δυσφήμισης που του έχει καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Περικλής Μαντάς, σχετικά με τις αναρτήσεις που είχε κάνει τον Φεβρουάριο του 2023 σε λογαριασμό του στα social media, υποστηρίζοντας ότι κατέχει μέσω συνεργάτιδάς του off shore εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ, καθώς και ότι από το 2019 έχει αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο από την ατομική και εταιρική του δραστηριότητα.

Στην ονομαστική ψηφοφορία προσήλθαν και ψήφισαν 263 βουλευτές. «Υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 260 βουλευτές, καταψήφισαν 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ραλλία Χρηστίδου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος), ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκε ένας βουλευτές.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, τοποθετούμενος στην Ολομέλεια ανέφερε ότι «εγώ ζήτησα (εν. στην Επιτροπή Δεοντολογίας) να αρθεί η ασυλία μου για να πάμε στο δικαστήριο για να δούμε ποιος έχει δίκιο, αφού δεν “κουνιέται» ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας (για να συγκληθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής) και η ΑΑΔΕ του κ. Πιτσιλή, ούτε η εφορία Καλαμάτας για να ελέγξουν αυτά που λέω», συμπληρώνοντας πως εάν αποδειχθεί ότι «έχω εγώ δίκιο, ο κ. Μαντάς θα πρέπει είτε να παραιτηθεί είτε να αποπεμφθεί».

 

Show More

Related Articles

Back to top button