slider-11ΠολιτικήΚόσμοςΕιδήσεις

Στην Αίγυπτο το ελληνικό C-130 με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολεμική σύγκρουση

Έφτασε στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου το αεροσκάφος C130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους άμαχους της Γάζας, το οποίο αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (6/11) από την Ελλάδα. Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Η αποστολή οργανώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως «Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολεμική διένεξη στη Μέσγη Ανατολή».

Μιλώντας για την κρίση στη Μέση Ανατολή μετα την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα πήρε μια σαφέστατη θέση. «Θα πρέπει να καταδικαστεί παντάπασι, εξ ολοκλήρου, κάθε τρομοκρατική δράση, κάθε βίαιη ενέργεια, κάθε απάνθρωπη μεταχείριση. Είπαμε όμως, επίσης, ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και να δημιουργηθούν οι ανθρωπιστικοί εκείνοι διάδρομοι, έτσι ώστε να μπορεί η ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει στη Γάζα και να μπορέσουν οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι οι κατεξοχήν ευάλωτοι του πολέμου, να έχουν τα αναγκαία» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών.

Show More

Related Articles

Back to top button