Βριλήσσια

ΝΕΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Δυο νέες, σύγχρονες υποδομές για την προσχολική ηλικία που θα καλύψουν τις ανάγκες δεκάδων οικογενειών, διαθέτουν πλέον οι κάτοικοι των Βριλησσίων.
Τα έργα παραδόθηκαν προς χρήση στην τοπική κοινωνία, από τον Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Πρόκειται αφενός για τον νέο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό, τον τέταρτο που λειτουργεί πλέον στην πόλη των Βριλησσίων κι οποίος βρίσκεται στην οδό Διός. Ο νέος σταθμός, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες 70 παιδιών, έχει κατασκευαστεί με σύγχρονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Τα επίσημα εγκαίνια του έγιναν από τον Δήμαρχο στις 22 Δεκεμβρίου 2017.
Τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2017, εγκαινιάστηκε και το πρώτο τμήμα του πρώτου Βρεφικού Σταθμού Βριλησσίων, δυναμικότητας 12 βρεφών, ο οποίος λειτουργεί στον χώρο του Α Παιδικού Σταθμού στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 113. Το δεύτερο τμήμα αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο διάστημα.
Ο Βρεφικός Παιδικός Σταθμός έρχεται για να συμβάλει στην προσπάθεια επίλυσης ενός σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπου πολλά νέα ζευγάρια αδυνατούν να συνδυάσουν την εργασία τους με την φροντίδα των παιδιών τους.
Τα δυο αυτά έργα, έρχονται σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα σχετικά με τις υποδομές προσχολικής ηλικίας, με “θύματα” χιλιάδες νέες οικογένειες.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη “ο Δήμος όχι μόνο δεν υποβαθμίζει την λειτουργία στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς του, αλλά, αντίθετα δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία και την λειτουργία και νέων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Στόχος είναι η ουσιαστική και στην πράξη στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας που έχει ανάγκη, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής.”
Ο κ. Μανιατογιάννης τονίζει επίσης ότι “οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας δεν είναι μόνο τα καινούργια, σύγχρονα ή ανακαινισμένα κτήρια. Ψυχή τους είναι οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν. Το άξιο και έμπειρο προσωπικό των σταθμών, οι εργαζόμενοι που φροντίζουν καθημερινά τα παιδιά μας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι μικροί μας φίλοι να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους μέσα στη τρυφερή αγκαλιά των γονιών τους”.
Σε ότι αφορά στα τροφεία, ο Δήμαρχος υπογραμμίζει ότι ‘επειδή όλοι βιώνουμε την παρούσα πολύ δύσκολη συγκυρία τα τροφεία αρχίζουν για τους γονείς που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ, ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και κυρίως όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες’.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button