2Αγία ΠαρασκευήΧαλάνδρι

Ανοίγει ξανά το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου

 

Διάλεξη με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη: Πλάθοντας το αύριο – Ανησυχίες και προσδοκίες»

Με ένα επίκαιρο θέμα επιστρέφει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00. Τη διάλεξη «Τεχνητή νοημοσύνη: Πλάθοντας το αύριο. Ανησυχίες και προσδοκίες» θα φιλοξενήσει το Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης & Δαναΐδων). Ομιλητής θα είναι ο Ιωάννης Κανέλλος, καθηγητής στο τμήμα πληροφορικής του πανεπιστημίου IMT Atlantique (Γαλλία), ενώ συντονίζει η Νάση Σιαφάκα ομότιμη καθηγήτρια Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Όπως σημείωσαν οι διοργανωτές, ο Ιωάννης Κανέλλος προέρχεται από το χώρο των μαθηματικών και της γλωσσολογίας και τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στις μεταλλαγές των τρόπων σκέψης και πράξης τού σύγχρονου ανθρώπου, σε μια εποχή παντοκρατορίας της ψηφιακής τεχνολογίας. Ιδιαίτερα, με βάση την ίδια ενημέρωση, ο ίδιος ασχολείται με θέματα ερμηνείας και κατανόησης κατά τη διάδοση γνώσης και πολιτισμού μέσα από την αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανών.

 

Τι είναι «πραγματικά πραγματικό» στη σύγχρονη εποχή

 

Προαναγγέλλοντας την εκδήλωση, ο Δήμος Χαλανδρίου ανέφερε: «Το 2023 θα είναι, πιθανότατα, μια χρονιά ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας. Θα παραμείνει στην μνήμη μας ως η χρονιά μιας ευρείας συνειδητοποίησης, πως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) είναι βέβαια μια ενδιαφέρουσα και αναπόφευκτη δύναμη σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης του πολιτισμού μας, αλλά και ένας παράγοντας ανησυχητικός, καθόσον φαίνεται πως σύντομα θα μεταβάλει ριζικά πολλές μορφές εργασίας, αν όχι και να τις καταργήσει οριστικά. Και μάλιστα, σε πλείστους όσους τομείς και σε παγκόσμια κλίμακα. Θα είναι η χρονιά της εκλαΐκευσης, της αποδοχής αλλά και της οικειοποίησης τής ΤΝ.

Show More

Related Articles

Back to top button