Πολιτική

Σύγχρονοι “Μαυρογιαλούροι”

Υποψήφιοι από… άλλη πόλη, σε Γέρακα και Παλλήνη

Τι γίνεται όταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι υπόσχονται στους πολίτες έργα και δράσεις που έχουν ήδη γίνει και αναδεικνύουν προβλήματα τα οποία έχουν πλέον λυθεί;

Αυτό πιθανόν να σημαίνει δυο πράγματα: είτε ότι οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν τον Δήμο που θέλουν να «κυβερνήσουν», είτε, ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων ή ακόμα και πραγματικών προβλημάτων, επιχειρούν να κοροϊδέψουν τους δημότες και να υφαρπάξουν τη ψήφο τους σαν άλλοι Μαυρογιαλούροι.

Είναι πραγματικά χαρακτηριστικό ότι αν ξεφυλλίσει κάποιος τα προεκλογικά φυλλάδια εκείνων που θέλουν να «ρίξουν» τον νυν Δήμαρχο Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο, θα βρει γενικεύσεις, ωραία συνθήματα, εκθέσεις ιδεών ενώ οι ίδιοι περιγράφουν καταστάσεις και υπόσχονται λύσεις και έργα που μάλλον αφορούν σε άλλον Δήμο.

Υπόσχεται αυτό που καταψήφισε

Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και  υποψήφιος Δήμαρχος για δεύτερη συνεχόμενη φορά, Παναγιώτης Μερτύρης, υπόσχεται προεκλογικά στους πολίτες ότι ως Δήμαρχος θα αποκτήσει την Βίλα Καμπά, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η διοίκηση Ζουτσου με την «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ».  Ξέχασε επίσης ο κ. Μερτύρης ότι στο δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε αυτό που τώρα υπόσχεται!

Μιλά ακόμα για μεγάλο πρόβλημα με την σχολική υποδομή και υπόσχεται νέα σχολεία, αν και στον Δήμο Παλλήνης μόνο τα τελευταία 4 χρόνια παραδόθηκαν έξι καινούριες σχολικές μονάδες και τρεις καινούργιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο κ. Μερτύρης υπόσχεται ακόμη ότι ως Δήμαρχος θα αξιοποιήσει το Στρατόπεδο Λάμπρου παρόλο που αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς πρόκειται περί ενεργού στρατοπέδου χαρακτηρισμένου ως κέντρου επιστράτευσης. Επίσης, δεσμεύεται για την δημιουργία νέου Διοικητηρίου στην Παλλήνη, αν και ο Δήμος ήδη και με το νέο Δημαρχείο Ανθούσας έχει υπερκαλύψει πλήρως τις ανάγκες του.

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι το έργο της αποχέτευσης το οποίο αν και βρίσκεται σε φάση λίγο πριν υπογραφεί η σύμβαση του, ο κ. Μερτύρης επιμένει να θεωρεί ως «έργο στα λόγια».

Συνθήματα

Τον κ. Μερτύρη ξεπέρασε κατά πολύ η Ρ. Μακρή η οποία μάλιστα δεν έχει καν ιστοσελίδα της παράταξης της παρά μόνο προσωπική μέσα από την οποία προβάλει τις δηλώσεις της, τις φωτογραφίες της και τα συνθήματα της. Το πρόγραμμα της διαθέτει γενικές αναφορές στόχων ως συνθήματα για επιμέρους θέματα, χωρίς κοστολόγηση και σχέδιο δράσης.

Μεταξύ άλλων, η κα Μακρή, εξήγγειλε το έργο της αποχέτευσης που σύμφωνα πάντως με την ΕΥΔΑΠ ξεκινά εντός του 2019 αλλά και παιδική Χαρά ΑΜΕΑ η οποία όμως… κατασκευάζεται ήδη καθώς και συνεργασία του Δήμου με εταιρεία security η οποία είναι επίσης στο στάδιο υπογραφής σύμβασης από την δημοτική αρχή Ζούτσου. Υπόσχεται ακόμη συνεχείς ελέγχους ποιότητας νερού αν και ο Δήμος Παλλήνης ήδη είναι από τους ελάχιστους σε όλη τη χώρα που κάνει αυστηρά δειγματοληψίες και ελέγχους σε μηνιαία βάση και δεσμεύτηκε ότι θα βάλει ledφωτισμό σε όλο τον Δήμο, παρόλο που έχουν ήδη τοποθετηθεί πάνω από 5.500 λαμπτήρες καλύπτοντας το 80% και των τριών πόλεων και έχει  προωθηθεί το έργο για την κάλυψη του συνόλου με νέας τεχνολογίας φωτιστικά στοιχεία.

Τόσο η κ. Μακρή όσο και ο κ. Μερτύρης μιλούν έντονα για το πρόβλημα καθαριότητας παρόλο που ο Δήμος Παλλήνης είναι ο πρώτος που εκπόνησε στρατηγικό σχεδιασμό διαχείρισης και ανακύκλωσης και θεωρείται από τους καθαρότερους Δήμους σε όλη την Αττική.

Άγνοια

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι η κα Μακρή υπόσχεται «επανασυνδέσεις ρεύματος», αγνοώντας ίσως ότι αυτό αποτελεί νόμο του κράτους που υποχρεώνει όλους τους Δήμους να το κάνουν, όπως ήδη το εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο και ο Δήμος Παλλήνης.

Επιπλέον, υπόσχεται να προωθήσει προγράμματα μουσικής στα σχολεία αν και ο Δήμος Παλλήνης ήδη διαθέτει Μουσική Σχολή Φιλαρμονικής και Σχολή Κλασσικής Μουσικής καθώς και Μαντολινάτα.

Όσο για την κα Ειρήνη Κουνενάκη που φιλοδοξεί να γίνει Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Εμείς η πόλη μας», αναφέρει συνεχώς ότι πρεσβεύει το καινούριο, ωστόσο δεν είναι καθόλου σαφείς οι προγραμματικές της δηλώσεις με την ίδια να φαίνεται να μιλάει πολύ περισσότερο για να την ακούσουν στο… Μέγαρο Μαξίμου, παρά στους δημότες της Παλλήνης.

Είναι σαφώς λογική η φιλοδοξία κάποιων να κάτσουν στην δημαρχιακή καρέκλα και να εκπληρώσουν το απωθημένο τους ή να βλέπουν τον Δήμο ως εφαλτήριο πολιτικής καριέρας ή ακόμα και ως «λιμάνι» ανεκπλήρωτων επαναστατικών φαντασιώσεων, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν αρκεί για να γίνει κάποιος Δήμαρχος. Και το γνωρίζουν και οι πολίτες καλά αυτό πλέον.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button