Βριλήσσια

O ΑΡΓΥΡΗΣ ΨΑΧΝΕΤΑΙ…

Τοπικές πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η πιθανή εμπλοκή στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2019 του κ. Αργύρη Ντινόπουλου, ως εναλλακτικό σχέδιο πολιτικής επιβίωσης σε περίπτωση που βρεθεί εκτός εκλογικών λιστών της ΝΔ.

Τρόπους πολιτικής επιβίωσης δια μέσω Βριλησσίων φαίνεται ότι αναζητά ο πρώην δήμαρχος, βουλευτής και δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις στην ίδια του την παράταξη.
Μάλιστα, στελέχη των δημοτικών παρατάξεων, βλέπουν τον Αργύρη Ντινόπουλο ως το πρόσωπο που παρήγγειλε τη διεξαγωγή δημοσκόπησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκε από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων στην πόλη των Βριλησσίων, στο τέλος Μαΐου. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνει.
Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο κ. Ντινόπουλος προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα καθώς η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών, η οποία σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, αποτελεί την βασική του προτεραιότητα, φαίνεται πως κάνει τον πρώην υπουργό να εξετάζει σοβαρά την επιστροφή του στον αυτοδιοικητικό στίβο.
Υπό αυτό το πλαίσιο, αν δεν του βγει η υποψηφιότητα για την βουλευτική έδρα που αποτελεί και τον πρωταρχικό του στόχο, δηλαδή αν κοπεί απο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και τα αρμόδια όργανα του κόμματος, τότε θα αναζητήσει πολιτικό σωσίβιο στα Βριλήσσια, τα οποία υπήρξαν το εφαλτήριο του για την ευρυτερη πολιτική του καριέρα, όταν το 2003 κέρδισε τις τοπικές εκλογές και ανέλαβε την Δημαρχια, για να ακολουθήσει έπειτα η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και η βουλευτική έδρα.
“Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ”
Το έδαφος για την επαναφορά του στα δημοτικά των Βριλησσίων, έστρωσε ο ίδιος, ήδη πριν από μερικούς μήνες όταν έκανε δυναμική επανεμφάνιση, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού “Νέα Πνοή” που αποτελεί την μείζονα αντιπολίτευση, εμφανιζόμενος ως ο ηγέτης της παράταξης. Εκεί ο κ. Ντινόπουλος, άσκησε αυστηρή κριτική στον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της “γαλάζιας παράταξης” κ. Ιωαννίδη για το γεγονός ότι “χάθηκε” ο Δήμος, στηλίτευσε το “έλλειμμα ενότητας της παράταξης”, τονίζοντας με νόημα αρκετές φορές ότι εκείνος την ίδρυσε και την παρέδωσε στον διάδοχο του με τον όρο της ενότητας, η οποία όμως “δεν υπάρχει”. Για τις προσεχείς εκλογές, αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως, έθεσε ως στόχο την γαλάζια ανάκτηση του Δήμου.
Οι δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου ερμηνεύτηκαν ως άδειασμα του νυν επικεφαλής της παράταξης και ως προάγγελος της δικής του εμπλοκής στα αυτοδιοικητικά πράγματα των Βριλησσίων, η οποία πάντως είναι σαφές ότι θα εξαρτηθεί από το αν ο ίδιος κερδίσει μια θέση στις εκλογικές λίστες της ΝΔ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει κάνει πολλές συναντήσεις με τοπικούς δεξιούς παράγοντες, ζητώντας τους στήριξη σε περίπτωση καθόδου του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται να εντάσσεται και η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στον Δήμο Βριλησσίων, ένα χαρακτηριστικό της οποίας είναι ότι υπάρχουν ερωτήματα για τους τρεις τελευταίους δημάρχους, δηλαδή και για τον κ. Ντινόπουλο που αποχώρησε από τον Δήμο το 2006.
Η κατάσταση αυτή όπως διαμορφώνεται προκαλεί όπως είναι φυσικό πολιτικές αναταράξεις σε όλους τους άλλους νεοδημοκρατικούς κύκλους της πόλης που θα θέλουν να διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα τον Οκτώβριο του 2019 και ειδικά στον πρώην Δήμαρχο κ. Κ. Ιωαννίδη που δεν έκρυψε ποτέ ότι θέλει να ξανακατέβει και να διεκδικήσει και πάλι την Δημαρχεία.

ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ
Η εμπλοκή Ντινόπουλου, όπως αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές, είναι εξαιρετικά πιθανό τελικά να προκαλέσει την διάσπαση της δεξιάς παράταξης στα Βριλήσσια και να ανοίξει τον δρόμο σε αντάρτικα ψηφοδέλτια.
Πάντως, τα πράγματα στα Βριλήσσια έχουν αλλάξει πολύ από την εποχή της κυριαρχίας του Αργύρη Ντινόπουλου και το έργο του σε περίπτωση που διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία αναμένεται δύσκολο, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από τη σταυροδοσία στις βουλευτικές εκλογές.
Ωστόσο, άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρώην δημάρχου δηλώνουν ότι ο κ. Ντινόπουλος έχει κάνει έργα στον δήμο που οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι επικριτές μιλούν για τα υψηλά χρέη που άφησε ο ίδιος στον Δήμο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button