Αγία ΠαρασκευήΠολιτισμόςΑθλητικά

Στα “σκαριά” δυο νέα μεγάλα έργα

Το Ειδικό Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια και το Κολυμβητήριο της Νέας Ζωής μπαίνουν στο επόμενο διάστημα σε φάση μελετών. Οι πολίτες ζητούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τοπική έρευνα.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάθεση της προμελέτης για το νέο αθλητικό-ειδικό κέντρο στα Πευκάκια ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την ανάθεση της οριστικής μελέτης για το Κολυμβητήριο στη Νέα Ζωή, δηλώνουν στελέχη του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Τα δυο έργα κρίνονται ως απαραίτητα για να αποκτήσει η Αγία Παρασκευή σύγχρονες αθλητικές υποδομές, η μια εκ των οποίων μάλιστα, αυτή στα Πευκάκια, θα απευθύνεται και στους αθλητές με ειδικές ανάγκες.
Σήμερα, η Αγία Παρασκευή, διαθέτει τέσσερα δημοτικά αθλητικά κέντρα τα οποία προφανώς και δεν καλύπτουν το σύνολο των αναγκών. Αυτό αποτυπώθηκε και σε έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η πολιτική ομάδα “Αλλάζουμε” με ερωτηματολόγια σε 400 κατοίκους της πόλης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής δηλώνουν σε ποσοστό 72% ότι χρειάζονται κι άλλες εγκαταστάσεις, βαθμολογούν πάντως με πάνω από τον μέσο όρο τις υφιστάμενες. Αυτές χρησιμοποιεί το 72% όσων αθλούνται στην Αγία Παρασκευή. Πάντως, το 32% δηλώνει ότι δεν τις χρησιμοποιεί καθόλου. Επιπλέον, οι μισοί σχεδόν δεν συμμετέχουν σε προγράμματα άθλησης είτε γιατί τα αγνοούν είτε γιατί δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Η Αγία Παρασκευή φαίνεται ότι αθλείται καθώς ένας στους δυο κατοίκους της περίπου, δηλώνει ότι αθλείται σε εβδομαδιαία βάση με το 30% των πολιτών να το κάνουν πάνω από τρείς φορές την εβδομάδα. Το 13% το κάνει καθημερινά ενώ το 28% αθλείται 1-2 φορές την εβδομάδα. Λιγότερο αθλείται το 26% των κατοίκων και μόλις 3% εκείνοι που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό.

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αθλητικό Κέντρο Νότου: Είναι το κεντρικό αθλητικό συγκρότημα της πόλης. Διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 2.500 θεατών και προβολείς, δυο γήπεδα τένις, κλειστό γυμναστήριο. Είναι η έδρα της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟ Αγίας Παρασκευής που ιδρύθηκε το 1931 καθώς και έδρα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕ Αγίας Παρασκευής που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία. Οι πολίτες το βαθμολόγησαν θετικά, με 3,1 στη κλίμακα 0-5.

Αθλητικό Κέντρο “Σ. Κώτσης”: Βρίσκεται εντός του πάρκου στην οδό Γραβιάς, σε χώρο που παλιότερα ήταν στρατόπεδο. Χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες ενώ ο περιβάλλον χώρος του στίβου είναι χωμάτινος. Διεκδικήθηκε για χρόνια από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Σήμερα σχεδιάζεται η αναβάθμιση όλου του πάρκου. Οι πολίτες το βαθμολόγησαν με 2,1 στη κλίμακα 0-5.

Αθλητικό Κέντρο Παπαρρηγοπούλου. Βρίσκεται στην ομώνυμη οδό στο Κοντόπευκο, δίπλα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο. Διαθέτει δυο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5. Καλύπτει τις ανάγκες της γειτονιάς. Χρειάζονται όμως νέοι χώροι. Οι πολίτες το βαθμολόγησαν θετικά με 2,8 στην κλίμακα 0-5.

Αθλητικό Κέντρο Κοντόπευκου: Πρόκειται για Κλειστό Γυμναστήριο Κοντόπευκου το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των τοπικών συλλόγων. Διαθέτει ακόμη ένα ανοιχτό γήπεδο τένις. Είναι η έδρα της γυναικείας ομάδας της Αγίας Παρασκευής που έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ στις αρχές της δεκαετίες του 90. Είναι επίσης έδρα της ΚΑΠ, η ομάδα αντρών της οποίας αγωνιζόταν έως πρόσφατα στην Α2 κατηγορία και τώρα στη Β’ Εθνική. Οι πολίτες το βαθμολόγησαν θετικά με 3 στη κλίμακα 0-5.

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια. Πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος και το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ. Ο Δήμος δηλώνει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι προμελέτες. Στην έκταση των 21 στρεμμάτων σχεδιάζεται να γίνει κλειστό γυμναστήριο, ανοιχτό κολυμβητήριο, δυο γήπεδα 5Χ5, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, δυο γήπεδα τένις καθώς και περιβάλλοντες στίβους για δρομείς.

Κολυμβητήριο στην Νέα Ζωή: Πρόκειται για μεγάλο αγκάθι της πόλης. Το εγκαταλελειμμένο για χρόνια κολυμβητήριο, αναμένεται σύντομα να αποπερατωθεί. Τα προβλήματα φαίνεται ότι ξεπεραστήκαν, ο Δήμος αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση της Περιφέρειας και αναμένεται στο επόμενο διάστημα η εκπόνηση των μελετών αποπεράτωσης. Θα είναι ανοιγοκλειόμενο προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα εξοικονόμησης ενέργειας, μειωμένων διαστάσεων (33×25) και θα διαθέτει 32 θέσεις στάθμευσης

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button