ΑπόψειςΠολιτικήΖητείται Παρόν

H κυβέρνηση ενισχύει τον Κασιδιάρη

Ο όλος χειρισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υπόθεση Κασιδιάρη είναι να τον εμφανίζει ως «διωκόμενο» και να ενισχύει τα ποσοστά του.

Με τόση δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα, ο μόνος που ωφελείται είναι ο κατάδικος χρυσαυγίτης που ηρωοποιείται στα μάτια των εκατοντάδων χιλιάδων, πρώην ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο.

Το πρόβλημα θα είχε λυθεί εάν είχε προχωρήσει επιτέλους η διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Χρειάζεται αμετάκλητη καταδίκη για να χάσει ο Κασιδιάρης το δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές. Κι αυτή η δίκη έχει καθυστερήσει με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που τώρα προσπαθεί με τεχνάσματα που διαλύουν κάθε έννοια συνταγματικότητας, να τον αποκλείσει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Ακόμα και να αποκλειστεί ο Κασιδιάρης, υπάρχει ένα υπόκωφο κύμα συμπάθειας του στην κοινωνία. Αλλωστε, ο χρυσαυγιτισμός δεν έχει εξαλειφθεί σε μια χώρα όπου το εκλογικό σώμα, όπως και σε όλη την Ευρώπη, έχει στραφεί κατά μεγάλο βαθμό προς την ακροδεξιά.

Οι Κασιδιάρηδες, οι ναζί και οι ακροδεξιοί δεν θα εξαλειφθούν παρά μόνο όταν πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που τους δημιούργησαν, τους ανέδειξαν και τους κάνουν να γοητεύουν μερίδα των ψηφοφόρων. Κι αυτές οι αιτίες είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν προκαλέσει τόση δυστυχία, τόσες ανισότητες, τόση αδικία και τόση αγανάκτηση στους πολλούς.

Γιάννης Ραμαντάνης

Show More

Related Articles

Back to top button