ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα το πρωί της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τη δημόσια παρέμβασή του για την δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη, με την οποία κατήγγειλε παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.

Στη δήλωσή του την Κυριακή, ο κ. Τζανερίκος έκανε λόγο μεταξύ άλλων σε «ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου», επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη συμπληρωματική τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων θα μετέχει το σύνολο των δικαστών του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα.

Η απάντηση στη δήλωση του ήρθε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που τόνισε ότι «η Βουλή νομοθετεί και όχι οι δικαστές», ενώ σκληρή υπήρξε η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάλεσε τον ανώτατο δικαστικό σε αποχή από το καθήκοντα του.

Show More

Related Articles

Back to top button