ΕλλάδαΕιδήσεις

14 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκστρατεία για ενίσχυση του Εθελοντισμού στη χώρα μας

«Δώστε αίμα και κάντε τον κόσμο υγιέστερο». Αυτό είναι το  μήνυμα που στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Η φετινή εκστρατεία  επιδιώκει:

  •   Να τιμήσει και να ευχαριστήσει τα άτομα που δίνουν αίμα συστηματικά και να κινητοποιήσει νέους εθελοντές.
  •  Να τονίσει την ανάγκη για αδιάλειπτη εθελοντική προσφορά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  • Να συμβάλλει στη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων αίματος, καθώς και στην καθολική και έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.
  • Να εστιάσει την προσοχή στη συμβολή των δωρητών στην κοινότητα ως κρίσιμο παράγοντα για τη βελτίωση της υγείας.
  • Να καταδείξει την ανάγκη για καθολική πρόσβαση σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.
  • Να ενισχύσει την υποστήριξη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των κυβερνήσεων εθνικών προγραμμάτων για το αίμα.

Παράλληλα ο ΠΟΥ στοχεύει στην από 100% εθελοντικά προσφερόμενο αίμα κάλυψη των αναγκών μιας χώρας και στην εξάλειψη δοτών συγγενικού περιβάλλοντος, που δυστυχώς δίνουν αίμα μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για δικό τους άνθρωπο.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων απαιτείται συνεχής ενεργοποίηση του προσωπικού των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας της χώρας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Αυτή τη χρονιά  η ενημερωτική εκστρατεία και οι δράσεις για την εθελοντική αιμοδοσία για το έτος 2020 θα είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της επιδημίας του κορονοϊού και θα λαμβάνονται υπόψη όλα τα μέτρα που έχουν τεθεί για τον περιορισμό του, ώστε να μην πληγεί, αλλά αντίθετα να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των εθελοντών αιμοδοτών λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται στα πρωτόκολλα για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ – ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button