ΚοινωνίαΕιδήσεις

Το Athens Pride σε Συμβολική Διαμαρτυρία Αλληλεγγύης για το Black Lives Matter

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα με δύο νέα χρώματα στη σημαία που αποτελεί σύμβολο της LGBTQI κοινότητας.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας “Athens Pride” εξέφρασε την αλληλεγγύη του μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ακόμη δυο χρώματα στη σημαία που αποτελεί σύμβολο της LGBTQI κοινότητας.

Υπό άλλες συνθήκες, σήμερα στο Σύνταγμα θα έδιναν γι’ άλλη μια φορά ραντεβού χιλιάδες άνθρωποι για το Athens Pride και η πλατεία θα γέμιζε χρώματα και συνθήματα. Tο Pride Week είναι ακόμα ένα πράγμα που μας στέρησε ο κορονοϊός, αφού η ομάδα πίσω από το Athens Pride με αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή του και να το αναβάλει για τον Σεπτέμβρη που έρχεται.

Το Athens Pride όντας μια κοινότητα που διεκδικεί την ισότητα και το σεβασμό για κάθε άνθρωπο, αυτή τη συμβολική ημέρα, πραγματοποίησε διαμαρτυρία αλληλεγγύης για τη δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ακόμη δυο χρώματα στη σημαία που αποτελεί σύμβολο της LGBTQI υπερηφάνειας.

 

Όπως αναφέρει το Athens Pride, «Η δολοφονία του George Floyd δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα του συστημικού ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καθώς και της ανοχής μιας ολόκληρης κοινωνίας στα φαινόμενα αυτά. Η πρωταρχική ευθύνη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βαραίνει αδιαμφισβήτητα τις κυβερνήσεις. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να αναγνωρίσουμε το ρόλο που μας αναλογεί στη μάχη για την καθολική προάσπιση τους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ξεκινώντας με την αναγνώριση των προνομίων μας και της πολιτικής ευθύνης που απορρέει από αυτά. Το Athens Pride εκφράζει την αλληλεγγύη του στο κίνημα Black Lives Matter αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως οι επιπτώσεις της αστυνομικής βίας, των φυλετικών προκαταλήψεων και του ρατσισμού είναι φαινόμενα που αφορούν και στην Ελλάδα».

Πηγή: vice.com

Show More

Related Articles

Back to top button