ΚοινωνίαΕιδήσεις

Ατλάντα: Νέος θάνατος μαύρου από αστυνομικά πυρά

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντας

Άλλος ένας νεαρός μαύρος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες λευκού αστυνομικού στην Ατλάντα, πυροδοτώντας περαιτέρω το εκρηκτικό κλίμα στις ΗΠΑ, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ρέισαρντ Μπρουκς πυροβολήθηκε θανάσιμα μετά από διένεξη με αστυνομικό για ένα τεστ αλκοόλ. Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός άνδρας άρπαξε το τέιζερ του αξιωματικού και άρχισε να τρέχει όταν δέχτηκε τα πυρά.

Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντας, η Έρικα Σιλντς, υπέβαλε την παραίτησή της χθες Σάββατο,  όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης Κίσα Λανς Μπότομς, καθώς διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του νεαρού που αποκοιμήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ βρισκόταν στη γραμμή drive-thru εστιατορίου της αλυσίδας Wendy’s.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στο σημείο νότια του κέντρου όπου ο νέος έπεσε νεκρός.

«Δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν δικαιολογημένη χρήση θανατηφόρας βίας και ζητήσαμε να αποταχθεί αμέσως ο αστυνομικός», ξεκαθάρισε η δήμαρχος Μπότομς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία στην Ατλάντα δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δύο αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. Είναι και οι δύο λευκοί.

Το Γραφείο Έρευνας της Τζόρτζιας (GBI) ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για το συμβάν.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο Μπρουκς πρόβαλε αντίσταση στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν διότι το τεστ στον οποίο τον υπέβαλαν έδειξε ότι δεν ήταν νηφάλιος.

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Ο θάνατος του Ρεϊσάρντ Μπρουκς καταγράφεται έπειτα από εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον του ρατσισμού και υπέρ της φυλετικής ισότητας που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας βοηθά το έργο τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Show More

Related Articles

Back to top button