ΚόσμοςΝέα

Φωτιά στην Ευρώπη βάζουν οι αγρότες – μόνο στην Ελλάδα δεν κουνιέται… φύλλο

Φαίνεται πλέον ότι έχουμε αγροτική εξέγερση στην Ευρώπη καθώς μετά τους Ολλανδούς και οι Ιταλοί αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους.

Η μεγάλη φάλαγγα των τρακτέρ κατευθύνεται προς την Ιταλική πρωτεύουσα τη Ρώμη από κάθε γωνιά της Ιταλικής υπαίθρου, την οποία θέλουν να την αποκλείσουν. Παρόμοιες αντιδράσεις έχουμε και από τους Γερμανούς αγρότες που βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ, ενώ στην Ολλανδία έχουν αποκλείσει λιμάνια, πόλεις, σύνορα τελωνεία και αεροδρόμια με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια στα μάρκετ.

Ιταλοί αγρότες: Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι αγρότες στην Ιταλία, οι οποίοι έβγαλαν στους δρόμους τα τρακτέρ τους απειλώντας να αποκλείσουν τη Ρώμη.

Οι ιταλοί αγρότες ξεσηκώθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το εισόδημά τους που έχει συρρικνωθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Αγροτική εξέγερση στην Ευρώπη - Ιταλοί αγρότες με τρακτερ πάνε να αποκλείσουν τη Ρώμη (ΦΩΤΟ+video)

Άλλωστε, η ακρίβεια στα λιπάσματα αλλά και η λειψυδρία έχουν λειτουργήσει επιβαρυντικά για τις σοδειές τους.

«Δεν είμαστε σκλάβοι, είμαστε αγρότες! Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα!», είναι το μήνυμά τους.

Αγροτική εξέγερση στην Ευρώπη - Ιταλοί αγρότες με τρακτερ πάνε να αποκλείσουν τη Ρώμη (ΦΩΤΟ+video)

Γιόζεπ Μπορέλ: Οι διαδηλωτές σε Ολλανδία και Ιταλία είναι φίλοι του Πούτιν.
Για όλα “φταίει ο Πούτιν”!

Οι Ευρωπαίοι αγρότες αντιιτίθενται και στους περιορισμούς που θέτει η λεγόμενη πράσινη συμφωνία της νέας ΚΑΠ στις ακλλιέργειές τους με τη μείωση λιπασμάτων και δραστικών οπυσιών για να αποφευχθεί η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου όπως τα οξείδια του αζώτου, ενώ στην Ολαλνδία τίθεναταια υστηροί περιορισμοί και στον αριθμό των ζώων, βοειδών και χοίρων που εκπεμπουν μεθάνιο

πηγή: agrocretanews.gr

Show More

Related Articles

Back to top button