ΚόσμοςΝέα

Ολλανδία: Πυρκαγιά σε εταιρεία συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς

Οι Ολλανδικές αρχές ερευνούν μια τεράστια πυρκαγιά που έπληξε αυτό το Σαββατοκύριακοένα κατάστημα online delivery που συνδέεται με τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το κέντρο διανομής του διαδικτυακού σούπερ μάρκετ Picnic στο Αλμέλο της Ολλανδίας, στην περιοχή Zeearend κάηκε ολοσχερώς από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής. Η πυροσβεστική αναβάθμισεγρήγορα σε «πολύ σοβαρή» την πυρκαγιά και χρειάστηκε να κινητοποιήσει αρκετές μονάδες στην περιοχή, αναφέροντας ότι δεν υπήρχε κόσμος εντός του κτιρίου εκείνη τη στιγμή.

Η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό φορτηγό παράδοσης, αλλά οι ερευνητικές αρχέςεξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν την ακριβή αιτία. Στην αποθήκη Picnic που κάνει διανομέςε στη γύρω περιοχήεργάζονται περίπου 60 άτομα.

Το Picnic ιδρύθηκε το 2015 και επί του παρόντος παραδίδει είδη παντοπωλείου σε 125 πόλεις στην Ολλανδία και τη Γερμανία.Επικεντρώνεται σε τρόφιμα νέας εποχής, όπως το κρέας φυτικής πρωτεΐνης. Κάνει παραδόσεις μόνο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λειτουργεί κυρίως με διαδικτυακές παραγγελίες.

Πέρυσι συγκέντρωσε 600 εκατομμύρια ευρώ από διάφορους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, για να χρηματοδοτήσει τη διεθνή επέκτασή του.

Σημειώνεται ότι η Ολλανδία συγκλονίζεται το τελευταίο διάστημα από κινητοποιήσεις αγροτών και επεισόδια με την αστυνομία, κόντρα στην απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να περιορίσει την κτηνοτροφική παραγωγή για περιβαλλοντικούς λόγους.

πηγή: www.dealnews.gr

Show More

Related Articles

Back to top button