ΒριλήσσιαΕιδήσεις

Το ερώτημα των 300.000 ευρώ προς τον κ. Ντινόπουλο

Που πήγαν τα λεφτά;

Απαντήσεις καλείται να δώσει στους δημότες ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων, Αργύρης Ντινόπουλος, σχετικά με τις αναντιστοιχίες στα προ και μετά μνημονίων, Πόθεν Έσχες που κατέθεσε ως βουλευτής καθώς και για πλήθος δημοσιευμάτων του παρελθόντος που τον θέλουν να έχει βγάλει τα χρήματα του στο εξωτερικό, χωρίς να το δηλώσει.

Διάφορα δημοσιεύματα του παρελθόντος, τα οποία μπορεί κανείς εύκολα να βρει με ένα απλό “γκουγκλάρισμα» στο διαδίκτυο και αναρτούνται το τελευταίο διάστημα στα socialmedia από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Ντινόπουλο σε «λίστα 174 βουλευτών» η οποία φερόταν να διέρρευσε από την ΤτΕ και περιείχε τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών που έβγαλαν τα χρήματα τους εκτός Ελλάδας, χωρίς να το δηλώσουν, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία και αφήνοντας τους υπόλοιπους Έλληνες να πληρώνουν τα σπασμένα.

Σύμφωνα με το τελευταίο, προ μνημονίων Πόθεν Έσχες, για την χρήση του 2009, ο υποψήφιος Δήμαρχος, δήλωσε συνολικά πάνω από 300.000 ευρώ σε καταθέσεις, επιμερισμένα ανά 100.516 ευρώ σε τρεις λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας με υπόχρεους τον ίδιο, την σύζυγο του και το ανήλικο παιδί τους αντίστοιχα.

Σύμφωνα όμως με την τελευταία δήλωση που υπέβαλε ως βουλευτής και υπουργός, για την χρήση του 2014, οι καταθέσεις του κ. Ντινόπουλου είναι συνολικά 6.500 ευρώ περίπου, επιμερισμένα σε μικρά ποσά 17 διαφορετικών λογαριασμών ελληνικών κυρίως τραπεζών, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές μεταβολές στα άλλα περιουσιακά στοιχεία, πλην ενός ακίνητου και δυο οχημάτων. Δήλωσε επίσης ότι μειώθηκε το εισόδημα της συζύγου του από τα 19.500 ευρώ περίπου σε λίγο πάνω από 7.100 ευρώ.

Τα σχετικά δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον κ. Ντινόπουλο σε λίστα με πολιτικούς που «τα έβγαλαν έξω», αναφέρουν την μεταβολή τριών λογαριασμών 100.000 ευρώ έκαστος . Για το θέμα διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα το 2015 και το 2016 η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του Ορκωτού Ελεγκτού η λίστα δεν διέρρευσε από την Τράπεζα κι πρόκειται περί αντιγραφής ποσών που είχαν δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του 2009, οι ίδιοι οι βουλευτές άλλα δεν τα δήλωσαν το 2014.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει και έχει ιδιαίτερη πολιτική και ηθική σημασία, καθώς ο κ. Ντινόπουλος ζητά τώρα ξανά την ψήφο των δημοτών: Πώς οι καταθέσεις του κ. Ντινόπουλου μέσα σε πέντε χρόνια, έγιναν από 300.000 ευρώ, μόλις 6.500 ευρώ κι ενώ όλο αυτό το διάστημα ο ίδιος ήταν βουλευτής λάμβανε κανονικά την βουλευτική του αποζημίωση και τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία δεν μεταβλήθηκαν παρά ελάχιστα και σίγουρα όχι στον βαθμό που να δικαιολογούν δαπάνη τόσων χρημάτων;

Έβαλε ή όχι τα χρήματα του έξω ο υποψήφιος Δήμαρχος; Φορολογήθηκε για αυτά; Κι αν φορολογήθηκε, είναι κάτι τέτοιο ηθικό για έναν πολιτικό που διετέλεσε υπουργός κυβερνήσεων που ζητούσαν από τους πολίτες να κρατήσουν τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες; Είναι ηθικό για έναν Δήμαρχο;

πηγή: newspepper.gr

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button