Αγία Παρασκευή

Τι σχέση έχει η Ιωάννα Κοντούλη με τον βόρειο τομέα της Αθήνας;

Τουλάχιστον 13 σχολεία “φέρουν την υπογραφή της”

Τι σχέση έχει η Ιωάννα Κοντούλη με τον βόρειο τομέα της Αθήνας;

Τουλάχιστον 13 σχολεία “φέρουν την υπογραφή της”

Πρόκειται για σχολεία τα οποία κατασκευάστηκαν ή ξεκίνησαν όταν, από το 2016 ως το 2018, η κα Κοντούλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον βόρεια τομέα Β΄Αθηνών – Β1, ήταν στην θέση του προέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ, δηλαδή των «συγχνευμένων» ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ και Θέμις Κατασκευαστική».

Οι σχολικές υποδομές που προωθήθηκαν επί ημερών της, στην πλειονότητα τους εκκρεμούσαν για χρόνια στα συρτάρια των υπηρεσιών. Παρότι παρέλαβε μεγάλα κενά σε σχολικές υποδομές ήταν εκείνη που έβαλε την ΚΤΥΠ ΑΕ σε νέους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να βγουν οι αραχνιασμένες μελέτες από τα συρτάρια και να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος έτσι ώστε να παραχθούν στην χώρα ξανά δημόσιες σχολικές υποδομές υψηλής ποιότητας. Μέσα σε δυο χρόνια που έμεινε στο τιμόνι της ΚΤΥΠ Α, παραδόθηκαν πάνω από 60 νέα σχολεία σε όλη την χώρα. Τα 13 από αυτά αφορούν τις βόρειες γειτονιές της Αθήνας.

Ένα από τα εμβληματικά έργα που ξεμπλόκαρε και προώθησε έπειτα από μια δεκαετία καθυστερήσεων που λίγο έλειψε να ακυρώσουν το έργο, είναι το ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής. Ένα από τα μεγαλύτερα και σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα σε όλη την ΝΑ Ευρώπη. Την “υπογραφή” της φέρει και το ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, το πρώτο σχολείο που ιδρύθηκε από πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, αλλά και το μεγάλο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας. Κατά την θητεία της παραδόθηκαν ή δημοπρατήθηκαν ακόμα το 3ο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, το 7ο Δημοτικό και το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης, το 14ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής, το 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το ΕΕΕΚ Νέου Ηρακλείου.

Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή της στην διάσωση ενός από τους ελάχιστους ανοιχτούς και αδόμητους χώρους στην βόρεια Αθήνα, το περίφημο πρώην Τένις Κλαμπ στα Βριλήσσια (ΟΤ 61). Ένα ακίνητο που βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας της Ρεματιάς και μετά από αγώνες σχεδόν δυο δεκαετιών, διασώθηκε από την οικοδόμηση και πέρασε στα χέρια των δημοτών των Βριλησσίων.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button