Πολιτική

Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ Guardian , Bloomberg, Reuters, El Pais, Republica , le Monde για τη νίκη Κασσελάκη

Τα αποτελέσματα εκλογών για τον νέο προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση του κ.Στέφανου Κασσελάκη σχολιάστηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ.

To πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο προφίλ του νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ τονίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια επιδέξια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος να τερματίσει την εξουσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Guardian, γράφει μεταξύ άλλων πως «ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική σκηνή της χώρας, αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Το Βloomberg αναφέρει πως «τα μέλη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη για να ηγηθεί του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα» ενώ η   El Pais , κάνει πολιτικό σχόλιο αναφέροντας ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την παράδοση της ελληνικής αριστεράς εκλέγοντας ως πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ιταλική εφημερίδα La Republicca, μεταδίδει το νέα με τον τίτλο: «Ελλάδα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης για τη μετά Τσίπρα εποχή» και χαρακτηρίζεται συγκλονιστικό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στην αγγλόφωνη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde διαβάζουμε πως «το αουτσάιντερ εξελέγη νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα».

Show More

Related Articles

Back to top button