Χαλάνδρι

Στον “αέρα” και φέτος, ο προυπολογισμός στο Χαλάνδρι. Οργή Ρούσσου για την αντιπολίτευση.

Δεν “πέρασε” ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου μετά και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την σχετική συνεδρίαση. Ψηφίστηκε μόνο το τεχνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, μένουν στον αέρα χρηματοδοτήσεις ύψους 20,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην μείωση των δημοτικών τελών που έχουν ψηφιστεί καθώς και στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας.
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:

“Στο ίδιο έργο θεατές. Όπως ακριβώς και στην περυσινή συνεδρίαση αλλά και στην συνεδρίαση για την μείωση των δημοτικών τελών φέτος,το γνωστό  μέτωπο παρατάξεων για άλλη μια φορά κατάφερε να εμποδίσει την ψήφιση του προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου.

Πριν από λίγες ημέρες απείχαν οργανωμένα από την συνεδρίαση για την νέα μείωση των δημοτικών τελών γιατί …ήταν Παρασκευή.

Χθές αποχώρησαν γιατί πέρασαν τα μεσάνυχτα παρόλο που ορίστηκε Δευτέρα η συνεδρίαση.

 Μετά βέβαια την οργανωμένη αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων που πρόσκεινται σε Κουράση (ΝΔ), Θωμά, Ανδρεόπουλου (Κινάλ), Καρατζά(ΚΚΕ) και ΛΑΕ και αφού είχε προηγηθεί ήδη πολύωρη  συζήτηση επί του τεχνικού προγράμματος(το οποίο, παρά τις προσπάθειές τους, ψηφίστηκε) ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2019 δεν πέρασε.

Στον “αέρα” χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων

Ετσι μένουν στον αέρα τόσο η χρηματοδότηση των 20.500.000 ευρώ που με τόσο κόπο κερδήθηκε για το νέο δημαρχείο και φυσικά το σύνολο των δαπανών και των επενδύσεων σε έργα ομβρίων,σχολεία,παιδικούς σταθμούς,παιδικές χαρές,πλατείες κλπ.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να εκταμιευθούν οι χρηματοδοτήσεις από την περιφέρεια ποσών ανω των 10.000.000 ευρώ, ενώ δεν μπορούν να προχωρήσουν οι προσλήψεις του μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα,τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και οι αυξημένες δαπάνες που προβλέπονταν για τα επιδόματα σε αδυνάμους.
Δεν μπορούν ακόμη να ισχύσουν τα μειωμένα δημοτικά τέλη για δημότες και καταστήματα που ψήφισε πριν λίγο καιρό το δημοτικό συμβούλιο.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο μόνη επιδίωξη της παράταιρης αυτής συμμαχίας είναι ο πόλεμος φθοράς και το μπλοκάρισμα του έργου της δημοτικής αρχής χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά κάθε μέσο και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ζωή των κατοίκων της πόλης.Η δημοτική αρχή θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα για να υπερασπίσει την πόλη από την ανεξέλεγκτη πόλωση που προσπαθούν να επιβάλλουν οι μικροκομματικές επιλογές ορισμένων μπροστά στις δημοτικές εκλογές.

ΥΓ. Την εισήγηση της διοίκησης για το τεχνικό πρόγραμμα εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους της αντίστασης ψήφισαν και οι:Ν.Πανταζής,Γ.Λαδόπουλος,Π.Αναστασιάδης,Θ.Βαρδουλάκης, Μ.Λοτσάρη Α.Νταβίας.”

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button