Χαλάνδρι

“Γαλάζια” διάσπαση και στο Χαλάνδρι

Με δυο, τουλάχιστον έως τώρα, “γαλάζια” ψηφοδέλτια φαίνεται ότι θα γίνουν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές και στο Χαλάνδρι ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην τοπική βάση της ΝΔ, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η εικόνα πολυδιάσπασης που χαρακτηρίζει τις δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στην ΝΔ στην πλειονότητα των Δήμων αλλά και των Περιφερειών, επεκτείνεται πλέον επίσημα και στο Χαλάνδρι.

Ο πρώην Δήμαρχος, Γ. Κουράσης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει ξανά τον Δήμο από τον περασμένο Μάρτιο ωστόσο ακόμα δεν έχει λάβει κάποια στήριξη από τα κεντρικά. Παράλληλα, ένα μέρος της τοπικής βάσης εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την αντιπολιτευτική τακτική του και εκφράζει επιφυλάξεις για την δυναμική της υποψηφιότητας του απέναντι στον νυν Δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, από τον οποίο έχασε το 2014.

Από την ίδια πάντως δεξαμενή ψηφοφόρων θα διεκδικήσει ψήφους και ο πρώην αντιδήμαρχος τόσο του κ. Κουράση όσο και του πρώην Δημάρχου Ζαφειρόπουλου, ο κ. Παναγιώτης Βάσιος ο οποίος έγινε γνωστός για την σκανδαλώδη υπόθεση με το έργο καθαρισμού του καταυλισμού των Ρομά. Ο κ. Βάσιος ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεση του να κατέλθει στις επόμενες εκλογές και να διεκδικήσει τον Δήμο, χωρίς όμως έως τώρα να έχει ανακοινώσει ψηφοδέλτιο.

Στην τοπική βάση πάντως ακούγονται το τελευταίο διάστημα κι άλλα ονόματα ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που ζητούν μια “σκληρή δεξιά” υποψηφιότητα που θα “χτυπηθεί ιδεολογικά” με τον Σ. Ρούσσο και θα περιορίσει και την όποια δυναμική ενός πιθανού, όπως ακούγεται, ενδεχόμενου ψηφοδελτίου από τον χώρο της Ακροδεξιάς.

Επιπλέον, ένα σημαντικό ερωτηματικό, αποτελεί και το ποια θα είναι τελικά η στάση της Μαρίας Λοτσάρη, μιας εκ των πλέον σημαντικών στελεχών της παράταξης στο Χαλάνδρι, η οποία έχει διαχωρίσει την θέση της από την μείζονα αντιπολίτευση, διευκολύνοντας την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, σε αντίθεση με την εσωτερική γραμμή, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική.

Η ίδια έδειξε πρόθεση να μην εμπλακεί στις επερχόμενες εκλογές, ωστόσο καθόλου απίθανη δεν θεωρείται στα χαλανδριώτικα στέκια η επιστροφή της στα τοπικά και η συμμετοχή της σε ενδεχόμενο κεντρώο ψηφοδέλτιο ή ακόμα και η ολική επαναφορά της ως επικεφαλής μετριοπαθούς και ανανεωτικού δημοτικού ψηφοδελτίου με άρωμα γυναίκας.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button