ΚοινωνίαΕιδήσεις

Στη φυλακή το “διευθυντήριο” της Χρυσής Αυγής!

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης

Τα ονόματα των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που οδηγούνται στη φυλακή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής. Παραδόθηκαν τρεις από τους καταδικασθέντες

Τρεις από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη που παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη που παραδόθηκε στη Νίκαια και τον Γιώργο Τσακανίκα στον Πειραιά. Σύμφωνα με τη διαδικασία είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button