Γερακας-ΠαλλήνηΠολιτικήΔήμοιΕιδήσεις

Π. Μερτύρης: Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από το δημοτικό ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ.

Κατέθεσε δικό του ψήφισμα - Γιατί κινήθηκε στον αντίποδα της κοινής στάσης ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης; - Τι απάντησε στη "V"

Ενόψει της ολοκλήρωσης της δίκης της ΧΑ, πολλοί Δήμοι εξέδωσαν ψηφίσματα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία – πλην του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Παλλήνης – ήταν ομόφωνα. Πράγμα που σημαίνει ότι (σχεδόν) όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν από τους πολίτες στις περσινές εκλογές, έστειλαν σαφές και ΕΝΙΑΙΟ μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες, για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μας έκανε εξαρχής εντύπωση που το αντίστοιχο ψήφισμα του Δήμου Παλλήνης, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που ανακοινώθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου,  εκδόθηκε «κατά πλειοψηφία» και όχι «ομόφωνα».

Αναρωτηθήκαμε, όπως και πολλοί άλλοι, «ποιος δεν ψήφισε;». Από το ρεπορτάζ, μάθαμε – και επιβεβαιώσαμε – ότι το επίσημο εκδοθέν κείμενο ψηφίσματος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Δήμο Παλλήνης,  δεν στηρίχθηκε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Παναγιώτη Μερτύρη και την παράταξη του.

Αμέσως δημοσιεύσαμε την πληροφορία, υπό τον τίτλο «Π. Μερτύρης: Ο μόνος που δεν καταδίκασε τη  Χρυσή Αυγή» και καλέσαμε δημοσιογραφικά τον κ. Μερτύρη να εξηγήσει τους λόγους της διαφοροποίησης του, από το επίσημο κείμενο ψηφίσματος του Δήμου, το οποίο αποτελεί μια πολιτική πράξη, υψηλού συμβολισμού.

Το δημοσίευμα μας, προκάλεσε την οργή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, ο οποίος, αρχικά με ανακοίνωση της παράταξης του και έπειτα με επιστολές έντονης διαμαρτυρίας που απέστειλε στην ιστοσελίδα μας ηλεκτρονικά (ενημερώνουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η πρώτη επιστολή «πήγε» στα spam), εξήγησε αναλυτικά ότι «καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή» με αντι-πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο ίδιος στο ΔΣ, και με το οποίο ζητούσε επιπρόσθετα από ό,τι ανέφερε το αρχικό κείμενο που τέθηκε προς ψήφιση από τη δημοτική αρχή, «να κληθούν οι πολίτες στην συγκέντρωση στο Εφετείο και ο Δήμος να πάρει μέρος στην τετράωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ», όπως ζήτησαν, σύμφωνα με τα πρακτικά που πλέον είναι διαθέσιμα, και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τα πρακτικά του ΔΣ, οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, συμφώνησαν στη συνέχεια σε ΕΝΑ, τελικό κείμενο-μήνυμα καταδίκης, το οποίο έλαβε τη μορφή του επίσημου δημοτικού ψηφίσματος και δημοσιοποιήθηκε στους πολίτες. Ακόμα κι η Ραχήλ Μακρή, η οποία επίσης κατέθεσε δική της δήλωση-ψήφισμα καταδίκης, υπερψήφισε το κοινό δημοτικό ψήφισμα, ζητώντας παράλληλα να συνοδευθεί η θετική ψήφος της με την καταχώριση του προταθέν κειμένου της στα πρακτικά της συνεδρίασης όπως και έγινε. Όλες δηλαδή οι παρατάξεις συμφώνησαν στο κοινό δημοτικό ψήφισμα, πλην της παράταξης του κ. Μερτύρη.  Κι αυτό είναι μια πολιτική επιλογή και πράξη, την ευθύνη της οποίας θα πρέπει να αναλάβει ο κ. Μερτύρης.

Ένα πρόσθετο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο κ. Μερτύρης, δεν φρόντισε να ενημερώσει ο ίδιος τους πολίτες, για την αντιπρόταση ψηφίσματος καταδίκης της ΧΑ, που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο κι άφησε να αιωρείται η αρνητική εντύπωση του ελλείμματος ομοφωνίας του ΔΣ Παλλήνης, στην καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, αλλά το έκανε μετά το δημοσίευμα μας;

Ο ίδιος επέλεξε τελικά να ενημερώσει για τις θέσεις του, μέσω εντόνων διαμαρτυριών και επιστολών. Χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί ήταν ο μόνος που διαφοροποιήθηκε, επιμένοντας στο δικό του αντιψήφισμα, σταθμίζοντας το περιεχόμενο του ως πιο σημαντικό από την κοινή στάση του ΔΣ Παλλήνης απέναντι στον φασισμό.

Από την πλευρά μας, ως οφείλουμε για την πληρότητα της ενημέρωσης και την αποσαφήνιση των γεγονότων, αντικαθιστούμε το αρχικό μας δημοσίευμα («Π. Μερτύρης: Ο μόνος που δεν καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή») με το παρόν και πλέον ακριβή και ορθό, υπό τον τίτλο: «Π. Μερτύρης: Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από το δημοτικό ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ».

Εμείς στη “V” δεν φοβόμαστε να γράψουμε την πλήρη αλήθεια. Εσείς κ. Μερτύρη θα εξηγηθείτε γιατί σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα οι χειρισμοί και οι πολιτικές επιλογές σας κινήθηκαν στον αντίποδα της κοινής στάσης ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου;

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της τοποθέτησης Μερτύρη, από το πρακτικό του κατά πλειοψηφία εγκριθέντος ψηφίσματος καταδίκης της Χ.Α. :

Παραθέτουμε και τα σχετικά αποσπάσματα των άλλων παρατάξεων, από το πρακτικό του κατά πλειοψηφία εγκριθέντος ψηφίσματος καταδίκης της Χ.Α :

 

 

 

 

 

 

 

Ολόκληρο το ψήφισμα του Δήμου Παλλήνης έχει ως εξής:

 

 

Σας παραθέτουμε και τις δύο επιστολές διαμαρτυρίας του κ. Παναγιώτη Μερτύρη όπως εστάλησαν στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της “V” με τίτλο “ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ”:

Συγκεκριμένα η πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Μερτύρη η οποία εστάλη στη V στις 8/10/2020 και έπεσε στο φάκελο με την “Aνεπιθύμητη Aλληλογραφία”:

“Kύριοι, 

σας απευθύνομαι ατομικά, αλλά και ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης “ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ”, εκ μέρους των συμβούλων, μελών και φίλων αυτής, αναφορικά με το δημοσίευμά σας, που φέρει τον  υπέρτιτλο: «Π. Μερτύρης: Ο μόνος που δεν καταδίκασε την Χρυσή Αυγή!», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων αναληθειών και συκοφαντιών, ότι δήθεν «ο κ. Μερτύρης, είναι ο μόνος που αρνήθηκε να καταδικάσει την ΧΑ». 

Το εν λόγω δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας χθες περί τις 10 μ.μ. και αναδημοσιεύθηκε ευρέως από συγκεκριμένο πρόσωπο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αλλά και σε τουλάχιστον οκτώ (8) τοπικές σελίδες/ομάδες του facebook, με αποτέλεσμα να λάβει γνώση αυτού μεγάλος αριθμός ατόμων/ ιδίως κατοίκων του Δήμου Παλλήνης, είναι, όπως προσδιορίζεται από τον τίτλο, αλλά και καθ΄όλο το περιεχόμενό του, άκρως συκοφαντικό, ψευδές και ανυπόστατο.

Τούτο προκύπτει ευχερώς από τη συνημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, η οποία είχε αναρτηθεί και ήταν προσβάσιμη στο συντάκτη του δημοσιεύματος ήδη από χθες το μεσημέρι, ήτοι πολλές ώρες πριν την από μέρους σας δημοσίευσή του.

Με το παρόν, το οποίο επέχει θέση εξωδίκου διαμαρτυρίας και επιφυλασσόμαστε να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, σας εφιστούμε την προσοχή ως προς τα ανωτέρω και σας καλούμε άμεσα από τη λήψη του παρόντος να αποσύρετε το εν λόγω δημοσίευμα και άπασες τις αναδημοσιεύσεις του, καθώς και να ανασκευάσετε τα αναφερόμενα σ’ αυτό, φροντίζοντας να δημοσιευθεί η εν λόγω ανασκευή σε όλα τα μέσα/ σελίδες/ ομάδες μέσω των οποίων αναπαρήχθη, ώστε να αποκατασταθεί  η αλήθεια σε σχέση με την στάση της παρατάξεώς μας και την από μέρους της ρητή καταδίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς και -κατά το μέρος που αυτό είναι πλέον εφικτό- το κύρος και η ηθική υπόσταση της προσωπικότητας του επικεφαλής και εκάστου των δημοτικών συμβούλων της μείζονος  αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης.

Ειδάλλως, και στην περίπτωση που δεν προβείτε σε άπασες τις παραπάνω ενέργειες, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί σε οποιονδήποτε βαθμό ή σε βάρος μας προσβολή, θα αναλάβουμε τις κατάλληλες ενέργειες για τον ποινικό σας κολασμό και την αποζημίωσή μας από τα πολιτικά δικαστήρια.

Μετά τιμής

Παναγιώτης Μερτύρης

Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης 

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης  

του Δήμου Παλλήνης  

“ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ” 

Και η δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας όπως εστάλη στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της “V” στις 9/10/2020 με τον ίδιο ως άνω τίτλο:

“Kύριοι, 

Σε συνέχεια χθεσινού μηνύματός μου, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, όχι μόνον δεν αποσύρατε το συκοφαντικό δημοσίευμά σας, το οποίο παραμένει μέχρι την ώρα αυτή αναρτημένο στην ιστοσελίδα σας, αλλά, επιπλέον, αντί να ανασκευάσετε, περιοριστήκατε στην ανάρτηση, χθες αργά το βράδυ, του δημοσιεύματος που φαίνεται στο link https://victory-press.gr/%cf%80-%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%84%cf%8d%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%87-%ce%b1/, με τίτλο «ΜΕΡΤΥΡΗΣ – ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στο οποίο, αντί να αποκαθιστάτε με την ελάχιστη σαφήνεια την πραγματικότητα, η οποία άλλωστε προέκυπτε από την ίδια την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που σας επισύναψα, περιορίζεστε στην παράθεση ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της οποίας είμαι επικεφαλής, χωρίς να ανασκευάζετε έστω και κατ΄ ελάχιστον τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές σας στο πρόσωπό μου και στο σύνολο της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης “ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ”, αντιθέτως περιορίζεστε στο να λάβετε τη θέση του «υπερασπιστή» του προσώπου που αναπαρήγαγε το  συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σας, μιλώντας μάλιστα ακόμη και για δήθεν «επίθεσή» μου σε βάρος του.

Παράλληλα, αναφέρεστε σε περαιτέρω κοινοποιήσεις του δημοσιεύματός σας από χρήστες του facebook, γεγονός που καθ΄ομολογίαν σας καθιστά έτι ευρύτερο τον κύκλο των προσώπων που έλαβαν γνώση του άκρως συκοφαντικού δημοσιεύματός σας, επιτείνοντας τη βαρύτητα της σε βάρος εμού, και εκάστου των δημοτικών συμβούλων της μείζονος  αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, προσβολής.

Αναγκάζομαι έτσι για τελευταία  φορά να σας υπενθυμίσω τις υποχρεώσεις σας και να σας καλέσω εκ νέου αφενός να αποσύρετε εντός της ημέρας το εν λόγω δημοσίευμα και άπασες τις αναδημοσιεύσεις του, και αφετέρου να ανασκευάσετε εντός της ημέρας με ευθύ και σαφή τρόπο τα αναφερόμενα σ’ αυτό, φροντίζοντας να δημοσιευθεί η εν λόγω ανασκευή σε όλα τα μέσα/ σελίδες/ ομάδες μέσω των οποίων αναπαρήχθηαπό όλους τους χρήστες του facebook, που εσείς παραδέχεσθε ότι γνωρίζετε.

Επιφυλάσσομαι εκ νέου κάθε δικαιώματός μου, κατά τα αναλυτικώς αναφερόμενα στο από 8.10.2020, κάτωθι μήνυμά μου.

Μετά τιμής

Παναγιώτης Μερτύρης

Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης 

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης  

του Δήμου Παλλήνης  

“ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ” 

Show More

Related Articles

Back to top button