Γερακας-ΠαλλήνηΠολιτικήΓέρακαςΕιδήσεις

Π. Μερτύρης: “Καταδίκασα τη Χ.Α.”

Αναπάντητο πάντως παραμένει γιατί, η παράταξη του επέμεινε να διαφοροποιηθεί από το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης και να μη ψηφίσει το τελικό κείμενο καταδίκης

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Μερτύρη, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, μετά το δημοσίευμα μας, σχετικά με το ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ, που εκδόθηκε «κατά πλειοψηφία» απο το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς τη ψήφο της παράταξης του.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι παρόλο που το δημοσίευμα μας, αναρτήθηκε από πολλούς χρήστες των social media, ο Π. Μερτύρης ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως με την ανάρτηση «τοπικού συμβούλου», στον οποίο επιτίθεται, μέσω ανακοίνωσης της παράταξης του.

Ο κ. Μερτύρης εξήγησε ότι ουδέποτε αρνήθηκε να καταδικάσει την ΧΑ κι ότι αντιπρότεινε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε, ο Δήμος να απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Εφετείο και να συμμετάσχει στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πρόταση που κατέθεσαν και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, οι οποίες τελικώς δεν επέμεναν και ψήφισαν το τελικό κείμενο που εκδόθηκε. Κάτι που δεν έκανε τελικώς ο κ. Μερτύρης, ο οποίος πρόσκειται στον χώρο της ΝΔ, επιμένοντας στη δική του μειοψηφούσα πρόταση.

Ο  κ. Μερτύρης δέχτηκε κριτική για το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, δεν καταδίκασε ομόφωνα τη ΧΑ, αφού εκείνος δεν ψήφισε το τελικό κείμενο που δημοσιοποιήθηκε.

Ακολουθεί, η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μερτύρη,:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

τις τελευταίες ώρες είναι σε εξελιξη μία ακόμη πρωτοφανής εκστρατεία λάσπης κατά της παράταξής μας και του επικεφαλής της Παναγιώτη Μερτύρη, από τοπικό σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου, ο οποίος ανάρτησε και αναδημοσίευσε σε πλείστες τοπικές σελίδες του facebook – αρχικά ως προσωπικό σχόλιο και εν συνεχεία ως αναδημοσίευση από άγνωστης προέλευσης site- συκοφαντικό κείμενο με τον επαίσχυντο υπέρτιτλο: «Π. Μερτύρης: Ο μόνος που δεν καταδίκασε την Χρυσή Αυγή!», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων αναληθειών και συκοφαντιών, ότι δήθεν «ο κ. Μερτύρης, είναι ο μόνος που αρνήθηκε να καταδικάσει την ΧΑ».

Ως ελάχιστη άμυνα σε αυτήν την απρόκλητη κατασυκοφάντησή μας, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα και να ενημερώσουμε, εσάς του συμπολίτες μας, για την στάση που τηρήσαμε κατά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 7.10.2020:

ΟΥΔΕΠΟΤΕ αρνηθήκαμε να καταδικάσουμε την Χρυσή Αυγή.

H καταδίκη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης «ενδεδυμένης με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», οπως  ομόφωνα αποφάνθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη, ήταν για εμάς αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Έτσι, φέραμε προς ψήφιση και υπερψηφίσαμε το κείμενο που προτάθηκε από τον Δήμαρχο, στο οποίο προσθέσαμε κάλεσμα των πολιτών για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 8.10.2020 και συμμετοχής του Δήμου Παλλήνης  στη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αν έκαναν τον κόπο οι συκοφάντες μας να ανατρέξουν στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου , θα διάβαζαν ότι «Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» Μερτύρης Παναγιώτης έθεσε σε ψηφοφορία το ίδιο κείμενο με τα εξής δύο προστιθέμενα σημεία: «….Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο. Ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει στην στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο»».

Όμως δεν το έκαναν, αγαπητοί συμπολίτες. Δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορική νίκη της Δημοκρατίας που βιώσαμε όλοι χθες, με την ομόφωνη καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των εκφραστών της.

Ποιοί; Αυτοί που στο πρόσφατο παρελθόν αρνήθηκαν να καταδικάσουν ονομαστικά τους εκφραστές του μίσους και του ρατσισμού στον Δήμο μας! Αυτοί που σταθερά συμπλέουν μαζί τους, όπως αποδεικνύεται από τις ψηφοφορίες της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου! Αυτοί που τους ευχαριστούσαν για την εθελοντική τους προσφορά για την καταπολέμηση του covid-19!

Αυτοί που πλέον ξεπέρασαν κάθε όριο, διασπείροντας τις συκοφαντίες τους στο facebook, θίγοντας με τον πλέον βάναυσο τρόπο και μη ανεκτό τρόπο την τιμή και την υπόληψή μας, ως ατόμων και ως δημοτικών συμβούλων!

Πλέον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τους θέτουμε μόνο στη δική σας κρίση, αγαπητοί φίλοι και φίλες, πλέον θα πρέπει να τους θέσουμε στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης!

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης

«Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις»

 

Show More

Related Articles

Back to top button