ΠεριβάλλονΠολιτικήΕλλάδαΑνάπτυξηΑλληλεγγύηΔημοτικάΕιδήσεις

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο πλευρό των κατοίκων στις Σταγιάτες Πηλίου: “Θα αγωνιστούν μέχρι τέλους”

Στο παρελθόν ο γνωστός καλλιτέχνης δημιούργησε και τραγούδι για το νερό των Σταγιατών

Στο πλευρό των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες στο Πήλιο, οι οποίοι μέσω ψηφίσματος αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους, τάχθηκε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

“Το χωριό υπάρχει εξαιτίας αυτής της πηγής, 350 χρόνια η ζωή και οι παραδόσεις των κατοίκων κινούνται γύρω από αυτό το ιερό νερό”, ανέφερε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Σημειώνεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι Σταγιάτες που μένουν στον Βόλο, όπως αναφέρουν ο ίδιοι, έπειτα από συνέλευση που πραγματοποίησαν, ομόφωνα ενέκριναν ψήφισμα, στο οποίο τονιζόταν ότι μετά και την άρνηση του τοπικού εκπρόσωπου να αναλάβει πρωτοβουλίες, τη διαχείριση του χωριού πήραν στα χέρια τους οι ίδιοι, δηλαδή η λαϊκή συνέλευση.

“Το χωριό υπάρχει εξαιτίας αυτής της πηγής, 350 χρόνια η ζωή και οι παραδόσεις των κατοίκων κινούνται γύρω από αυτό το ιερό νερό. Το συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους με προσωπικά έξοδα και προσωπική εργασία, κάνουν τους τακτικούς χημικούς ελέγχους. Ποτέ κανείς τους δεν διανοήθηκε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να συνεχίζει να τρέχει ελεύθερα και για τις επόμενες γενιές”, ανέφερε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 από το χωριό των Σταγιατών.

Το τραγούδι του Αλκίνοου για τους Σταγιάτες 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός μουσικός βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων του συγκεκριμένου χωριού. Το περασμένο έτος σε μια γιορτή που είχε διοργανωθεί εκεί, είχε λάβει μέρος, ενώ παρουσίασε ένα τραγούδι που δημιούργησε για το νερό των Σταγιατών.

Δείτε το ψήφισμα που εξέδωσαν οι κάτοικοι ΕΔΩ

Πηγή: News247

Show More

Related Articles

Back to top button