Αγία ΠαρασκευήΠολιτισμόςΨυχαγωγίαΔημοτικά

Θα λειτουργήσει ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “Θανάσης Βέγγος” φέτος το καλοκαίρι;

Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η θέση της διοίκησης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) για τη μη λειτουργία του δημοτικού θερινού κινηματογράφου “Θανάσης Βέγγος” από 1ης Ιουνίου, όπως προβλέπεται για τους λοιπούς θερινούς κινηματογράφους.

Η διοίκηση του ΠΟΑΔΑΠ δηλώνει  ότι:

“Η λειτουργία των δομών αυτών, φέτος το καλοκαίρι, δεν θα ήταν υπεύθυνη στάση. Ο μόνος, όπως φαίνεται, που δείχνει διατεθειμένος να αναλάβουμε την διακινδύνευση, μολονότι ιατρός, είναι ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος ζητά τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου, συγκρίνοντάς τον με τους ιδιωτικούς θερινούς. Παραγνωρίζει όμως ο κ. Σταθόπουλος το γεγονός ότι ιδιωτικοί κινηματογράφοι είναι περίκλειστοι και έχουν μόνο μια ελεγχόμενη είσοδο, σε αντίθεση με τον Δημοτικό μας που είναι υπαίθριος, με πέντε (5) τουλάχιστον εισόδους και ανοικτός από παντού. Συνεπώς, ο έλεγχος του αριθμού των προσερχομένων είναι αδύνατος. Εκτός αν ο κ. Σταθόπουλος υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΔΑΠ ή ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα πρέπει να αναλάβουν, εκτός των άλλων, και καθήκοντα αστυνόμευσης σε μια αρκετά μεγάλη έκταση (40 περίπου στρεμμάτων) όπως το πάρκο «Σταύρος Κώτσης», μέσα στο οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί (όπως λειτουργούσε) ο κινηματογράφος επί των ημερών του.”

Στη θέση αυτή της διοίκησης αντιτίθεται ο τέως δήμαρχος της Αγιάς Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης “Νίκη των Πολιτών” κ. Γιάννης Σταθόπουλος:

“Προτείνουμε να λειτουργήσει (ο κιν/φος) σύμφωνα με τα μέτρα ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με τήρηση αποστάσεων, λιγότερους θεατές…”.

“Είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε με προτάσεις και με την εμπειρία μας”. “Δεν καταλαβαίνουμε την ανεξήγητη βιασύνη της δημοτικής αρχής να ακυρώσει φέτος τον κιν/φο… Οφείλουμε με ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, να το προσφέρουμε»”

“Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος ξεκινά γύρω στις 10 Ιουλίου. Προτάσεις για τη φύλαξη του χώρου υπάρχουν και δεν είναι καθόλου μα καθόλου δύσκολο να εφαρμοσθούν. Χρειάζεται κέφι, διάθεση και δουλειά. Τίποτα άλλο!”

Ταυτόχρονα, ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος σε επιστολή του προς «την Υπουργό Πολιτισμού,προς τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και προς όλους τους νοήμονες και πολιτισμένους συμπολίτες μας» παραξενέυεται με τη θέση του ΠΑΟΔΑΠ για τη μη λειτουργία του Θανάσης Βέγγος” ολόκληρο το καλοκαίρι διότι “προέχει η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών και όχι το πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος”.

Ο κ. Σολδάτος γράφει χαρακτηριστικά:

“Από την πρώτη επεξήγηση φαίνεται πως κάποιοι μπέρδεψαν τις έννοιες «πολιτισμός» και «πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος». Ταυτόχρονα θέτει το ερώτημα: “Ο πολιτισμός είναι δομή που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών; Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος, που με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής, παίζει ταινίες ποιότητας, συνήθως παρουσία των δημιουργών τους, εξομοιώνεται με την κατάσταση που επικρατεί στις πλατείες που δεν μπορεί να τις ελέγξει ο Δήμος;”

Για ολόκληρη  την ανακοίνωση του ΠΑΟΔΑΠ πατήστε ΕΔΩ

Για την ανακοίνωση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου και της “Νίκης των Πολιτών” πατήστε ΕΔΩ

Για ολόκληρη την επιστολή του Γιάννη Σολδάτου πατήστε ΕΔΩ

Show More

Related Articles

Back to top button