ΑπόψειςV-talksΑρθρογραφία

Μήπως στο τέλος δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί;

 

Της Ιωάννας Σκόνδρα

Σε όρους Champions League η Αγγλία αδειάζει την Ευρώπη στο ποδόσφαιρο. Με δεύτερη μεγάλη ανατροπή μετά τη μεγαλειώδη νίκη της Λίβερπουλ, που φέρεται να είχε σχεδιάσει το γκολ της πρόκρισης, επί της Μπλαουγκράνα, έρχεται και η χθεσινή μαγική ανατροπή της Τότεναμ επί του Άγιαξ-τελικά δε θα δούμε τελικό αλά παλαιά. Τη νίκη της τελευταίας παίρνει πάνω του ο Μόουρα, ο έκπτωτος των Γάλλων.

Όταν η Ευρώπη κοιμάται η Αγγλία σκοράρει…Τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο…

Ταυτόχρονα, στα ημιτελικά του Brexit η Αγγλία κερδίζει και μια μικρή πολιτική πρόκριση με τη συμμετοχή της στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου. Αλλά το παιχνίδι θα κριθεί στην παράταση της 31ηςΟκτωβρίου. Στο μεταξύ στον αγώνα της αναζήτησης στέγης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Benelux έχουν τα πρωτεία στη μεταφορά έδρας επιχειρήσεων λόγω Brexit.

Μετά τη σωρεία συνόδων κορυφής για το νησί του βορρά, η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ θυμίζει στίχο των Eagles από το Hotel California: “You can check out any time you like, but you cannever leave.”

Σήμερα, 9 Μαίου, ημέρα επετείου της διακήρυξης του Σούμαν για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), που αποτέλεσε πρόδρομο της Ε.Ε., οι ηγέτες της Ευρώπης των 27 (;) συναντώνται στη Ρουμανία για να προβάλουν μια εικόνα ενότητας στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που είναι αφιερωμένη στην περίοδο μετά το Brexit. Στο επίκεντρο η επιμονή της γαλλικής προεδρίας για την επιστροφή στην «η ευρωπαϊκή ατζέντα».

Υ.Γ. Η 9 Μαίου του ΄45 αποτέλεσε και την ημέρα της άνευ όρων παράδοσης της χιτλερικής Γερμανίας.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button