Αγία ΠαρασκευήΠολιτισμόςΨυχαγωγίαΔημοτικά

“Νίκη Των Πολιτών” : Να λειτουργήσει ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “Θανάσης Βέγγος”

Το Γραφείο Τύπου της παράταξης “Νίκη των Πολιτών” με επικεφαλής τον τέως Δήμαρχο Αγίας Παρασκεύης κ. Γιάννη Σταθόπουλο ανακοίνωσε:

“Η λειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «ΘΑΝ.ΒΕΓΓΟΣ» στο Πάρκο «Στ. Κωστής» (πρώην Στρατόπεδο) με δωρεάν μάλιστα είσοδο αποτέλεσε, τα τελευταία χρόνια, μια μεγάλη προσφορά και διέξοδο για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και τις οικογένειές τους. Επί δύο, σχεδόν, μήνες κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις προβολές του χιλιάδες κινηματογραφόφιλοι, πολλά νέα παιδιά όπως και το κοινό της Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης μας.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε πρόσφατα μία ανεξήγητη βιασύνη εκ μέρους της Δημοτικής αρχής να ακυρώσει φέτος την λειτουργία του Κινηματογράφου στο πλαίσιο της αναστολής όλων των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων λόγω των συνθηκών της πανδημίας, με πρόφαση την έλλειψη χρόνου για τις διαδικασίες και επίκληση την δυσκολία ελέγχου του χώρου . Αυτό μάλιστα πριν καν πληροφορηθούμε τους κανόνες λειτουργίας των Κινηματογράφων από την Κυβέρνηση οι οποίοι σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Η αναμενόμενη από μεγάλη μερίδα πολιτών λειτουργία του Θερινού Κινηματογράφου μετά τις 10 Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, θα αποτελέσει μία ανάσα ηρεμίας και αισιοδοξίας στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε την λειτουργεία του  Σινέ «Θαν.Βέγγος», από τον ΠΑΟΔΑΠ ως αρμοδίου φορέα, σύμφωνα με τα  μέτρα που θα οριστούν από την Κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας των θερινών Κινηματογράφων σε όλη την χώρα..

Με τήρηση των  αποστάσεων μεταξύ των καθισμάτων, με λιγότερους θεατές, περιορισμό εισόδων, ενίσχυση της φύλαξης και με τήρηση κανονισμών προτεραιότητας. Απαραίτητη θεωρούμε, επίσης, την πλήρη ενημέρωση των Κινηματογραφόφιλων σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας του «Θαν.Βέγγος» όπως και την επιδίωξη της συνεργασίας και συνδρομής τους για την εφαρμογή τους.

Από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε με συγκεκριμένες προτάσεις για την συμμόρφωση στα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση ώστε να είναι ασφαλής και απρόσκοπτη η λειτουργία του Κινηματογράφου και με βάση την πρόσφατη εμπειρία μας.

Ο Θερινός  Κινηματογράφος «Θαν. Βέγγος» αποτελεί βασικό καλοκαιρινό Πολιτιστικό θεσμό στην Αγ. Παρασκευή και αναμένεται με ανυπομονησία από πολλούς Δημότες κάθε χρόνο. Οφείλουμε, με εφαρμογή των κυβερνητικών κανόνων, να το προσφέρουμε στις παρούσες δύσκολες συνθήκες.

Θα είναι κρίμα να λειτουργήσουν όλοι οι θερινοί Κινηματογράφοι εκτός από τον δικό μας!”

 

Show More

Related Articles

Back to top button