Βριλήσσια

Βριλήσσια: Η αλήθεια για τα όμβρια

Ξένος Μανιατογιάννης στην V: “Η αλήθεια για τα όμβρια είναι μια και δεν αμφβισβητείται. Υλοποιούμε έργα 12 εκατομμυρίων ευρώ”.

Με έργα αξίας σχεδόν 12 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησαν να υλοποιούνται το 2015 και ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται, θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η πόλη των Βριλησσίων, μεγάλα τμήματα της οποίας στερούνταν για χρόνια βασικές υποδομές, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης στην V.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, χωρίς αυτά τα έργα, τα Βριλήσσια θα είχαν μόνο έναν κεντρικό αγωγό που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2005 άλλα παραδόθηκε δέκα χρόνια μετά, κατά την διάρκεια της δικής του θητείας καθώς και όσα έργα είχαν γίνει στο πλαίσιο κατασκευής της Αττικής Οδού, επί δημάρχου Σταμάτη Λώλα.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μανιατογιάννης απαντά στους ισχυρισμούς μερίδας της αντιπολίτευσης ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στα Βριλήσσια ξεκίνησαν και υλοποιήθηκαν στην προηγούμενη πολιτική περίοδο.

Λυπάμαι που κάποιοι τα υποβαθμίζουν ως δευτερεύοντα έργα, την ώρα που με τα έργα αυτά σώζονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Καλά τα έργα βιτρίνας της περιόδου 2002-2006 άλλα τα χρέη των 10 εκατ. ευρώ που κληρονομήσαμε τα πληρώνουμε ακόμα και θα τα πληρώνουμε για άλλα δέκα χρόνια” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μανιατογιάννης.

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΈΡΓΑ;

Τα έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο Βριλησσίων από το 2015 και έπειτα, εκτείνονται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ολοκληρώνουν το βασικό δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων του κεντρικού ιστού της πόλης ενώ επιπλέον οχυρώνουν περιοχές και μεγάλες οδικές αρτηρίες που παραμένουν χωρίς δίκτυο ομβρίων και παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε το 2017, στην καρδιά της πόλης των Βριλησσίων..

Το δίκτυο των αγωγών που κατασκευάστηκαν εκτείνεται σε συνολικό μήκος 4 χλμ., στις οδούς Σαλαμίνος, Μπακογιάννη, Θερμοπυλών, Μαινάλου, Λυκαβηττού, Μακεδονίας, Υμηττού, Αχελώου, Θερμοπυλών, Αναλήψεως, Βερνάρδου, Πίνδου, Δωδεκανήσου και Αγιάσου. Απομένει ακόμη το τελευταίο “κομμάτι” του έργου, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Επιπλέον, κατασκευάστηκαν 105 φρεάτια επίσκεψης των αγωγών καθώς και 325 φρεάτια υδροσυλλογής.

Επίσης, έχει ήδη ολοκληρωθεί, από το 2017 και το έργο της οδού Ροδόπης, μεταξύ των οδών Μαινάλου και Ολύμπου, αξίας 200.000 για την κατασκευή αγωγού απορροής ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 185 μέτρων, ενώ ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του αγωγού του ρέματος Αγίου Αντωνίου, έναν σημαντικό αποδέκτη του ρέματος Βριλησού, με έργα 500.000 ευρώ στις οδούς Ολύμπου, Αμαζόνων και Έβρου.

Παράλληλα, ο Δήμος δημοπράτησε και παρέλαβε την υδραυλική μελέτη για το μεγάλο έργο που θα καλύψει την περιοχή νότια της Αναπαύσεως και μέχρι την οδό Ολύμπου, το οποίο αποτελούσε αίτημα για πάνω απο είκοσι χρόνια. Ο φάκελος του έργου έχει ήδη υποβληθεί στην Περιφέρεια και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν το έργο του κεντρικού αγωγού, γνωστού κι ως Ε-13 που διέρχεται απο τις οδούς Μακεδονίας-Αναλήψεως-Σαλαμίνος-Πίνδου-Πλαταιών και Ολύμπου, μέχρι την διασταύρωση με την οδό Δωδεκανήσου που η κατασκευή του είχε ξεκινήσει το 2005 απο την Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε τελικώς το 2015. Συμπληρώνουν επίσης τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν κατά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής Οδού στο νότιο τμήμα της πόλης.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button