ΒριλήσσιαΠολιτική

Γ. Πισιμίσης: Συγκέντρωση βοήθειας μόνο… για Νεοδημοκράτες; «Καπέλωσε» Πατούλη και ΣΚΑΙ!

Σε κάθε, σχεδόν, Δήμο αυτές τις ημέρες οργανώνονται συγκεντρώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Προφανώς αυτό το κάνουν οι οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες του κάθε Δήμου, οι οποίες έχουν το προσωπικό και το δίκτυο συνεργασιών με άλλους επίσημους φορείς.

Δεν συνηθίζεται μια κομματική παράταξη της αντιπολίτευσης, να αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και μάλιστα παράλληλα με τον επίσημο Δημοτικό φορέα, τόσο γιατί οι παρατάξεις από μόνες τους δεν έχουν την υποδομή ώστε να οργανώσουν κάτι τέτοιο, όσο και για λόγους πολιτικού τακτ. Συμπράττουν συνήθως με τον επίσημο Δήμο, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν χρησιμοποιούν τραγωδίες για πολιτικό ανταγωνισμό, ειδικά σε προεκλογική περίοδο.

Είναι επίσης πολιτικά αστείο, οι παρατάξεις που καλούν σε ανταγωνιστικό κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια να λένε ότι το οργανώνουν οι ίδιες ενώ στην πραγματικότητα τη δράση οργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο όμιλος Αλαφούζου μέσω του «Όλοι μαζί μπορούμε».

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβη στα Βριλήσσια, όπου ο νεοδημοκράτης υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Πισιμίσης, κάλεσε τους ψηφοφόρους του σε ξεχωριστή συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας υπό την αιγίδα της παράταξης του, δύο μέρες μετά το αντίστοιχο κάλεσμα των οργανωμένων κοινωνικών δομών του Δήμου.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Πισιμίσης εμφάνισε ως δική του πρωτοβουλία, τη δράση που οργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το «Όλοι μαζί μπορούμε», το Σάββατο το πρωί στο κέντρο της πόλης, όπως κάνουν και σε πολλούς άλλους Δήμους.

Ο κ. Πισιμίσης επέλεξε να μη στηρίξει τη δράση των κοινωνικών δομών του Δήμου Βριλησσίων αλλά να καλέσει το κομματικό του ακροατήριο  να συμμετάσχει στη δράση του κ. Πατούλη και του ΣΚΑΙ, την οποία μάλιστα εμφάνισε ως δικιά του, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Λες και οι Βριλησσιώτες πρέπει να διαλέξουν που θα προσφέρουν τη βοήθεια τους, με βάση πολιτικά και κομματικά κριτήρια!

Είναι μια ένδειξη κι αυτό για το πως αντιλαμβάνεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Πισιμίσης τον ρόλο του στην Αυτοδιοίκηση.

 

Show More

Related Articles

Back to top button