Αγία Παρασκευή

Νέα πεζογέφυρα στη Μεσογείων

Στις αρχές μέσα της επόμενης χρονιάς αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση η νέα πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή, αίροντας την επικινδυνότητα του δεύτερου πιο επικίνδυνου σημείου του οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου.
Η πεζογέφυρα, η δεύτερη που θα αποκτήσει η Αγία Παρασκευή μετά την πεζογέφυρα στον Σταυρό και η τρίτη της λεωφόρου, μετά και την γέφυρα Καλατράβα, θα γίνει στο ύψος της πλατείας Πέτρουλα και στην συμβολή της λεωφόρου με τις οδούς Χίου και Ευαγγελίστριας, πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής.
Μάλιστα, το εν λόγω σημείο ειναι το 2ο στη λίστα επικινδυνότητας των 20 πιο κρισιμων οδικών σημείων του λεκανοπεδίου που μελέτησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.
Η νέα πεζογέφυρα θα παρέχει πλέον ασφαλή διαβαση για τους πολίτες ενώ θα διαθέτει και ασανσέρ για την ομαλή πρόσβαση των ΑΜΕΑ.
Το έργο, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου, προβλέπεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου.
Στα μέσα Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής έδωσε την έγκριση του για την ανάπτυξη του εργοταξίου μετά απο αίτημα της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του έργου. Την αναγκαιότητα κατασκευής ανισόπεδης διάβασης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής στο
συγκεκριμένο σημείο ανέδειξε η « Μελέτη Σκοπιμότητας επιλογής θέσεων ανισόπεδων
διαβάσεων πεζών στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Γ.Γ.Δ.Ε στο Λεκανοπέδιο
Αττικής». Η παραπάνω μελέτη ανέδειξε θέσεις κατασκευής ανισόπεδων διαβάσεων σε
οδικούς άξονες στους οποίους η διέλευση πεζών κρίθηκε επισφαλής με στόχο την
αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας της κίνησης των πεζών. Η τελική χωροθέτηση προέκυψε μετά από επεξεργασία αιτημάτων φορέων, της Τροχαίας και των στοιχείων ατυχημάτων με πεζούς σε συνδυασμό με επεξεργασία στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button