Βριλήσσια

Υπερκομματικός Μανιατογιάννης

Κέρδισε και την κεντροδεξιά ο Δήμαρχος Βριλησσίων

-Ευρύ φάσμα στήριξης  Μανιατογιάννη – Θετική ανταπόκριση από την κοινωνία και κεντροδεξιά διεύρυνση  

Αν το ζητούμενο για έναν Δήμο είναι η σύνθεση προσώπων και ιδεών πάνω και πέρα από κόμματα, τότε ο Δήμαρχος Βριλησσίων δικαιούται να συνεχίσει να τονίζει ότι ηγείται «του μοναδικού ενωτικού, καθαρά αυτοδιοικητικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου στα Βριλήσσια».

Το επανέλαβε εμφατικά και στην ομιλία του στην πλατεία Αναλήψεως κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του περιπτέρου, δίνοντας σαφή απάντηση στους πολιτικούς του αντιπάλους και δη στους δυο «γαλάζιους» υποψηφίους Α. Ντινόπουλο και Γ. Πισιμίση οι οποίοι έθεσαν καθαρά κομματικά χαρακτηριστικά στην μάχη των εκλογών.

Οι ίδιοι πάντως αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο προβληματισμό την θερμή ανταπόκριση που έδειξαν στο κάλεσμα του Δημάρχου, γνωστά κεντροδεξιά και δεξιά στελέχη της πόλης που στηρίζουν ανοιχτά ή και «κατεβαίνουν» με τον Μανιατογιάννη, αποδυναμώνοντας και τα επιχειρήματα περί κομματικών εξαρτήσεων του Δημάρχου.

Πρόκειται για υποψήφιες και υποψήφιους του «Δήμου Δημιουργίας» που έχουν συστρατευθεί  με αυτοδιοικητικά στελέχη και πρόσωπα από την κεντροαριστέρα, την αριστερά και την οικολογία, τονώνοντας περαιτέρω το προφίλ της «ακομμάτιστης διοίκησης της θητείας του δημάρχου» κι ότι είναι «ο μόνος που εγγυάται ότι αυτό θα συνεχιστεί».

«Ψηφίζουμε Δήμαρχο κι όχι κόμμα»

Μεταξύ αυτών, φιγουράρουν και ονόματα από το χώρο της ΝΔ, όπως του κ. Μανώλη Σαγρόπουλου και του κ. Κωνστατίνου Παπακώστα. Ο τελευταίος μάλιστα προκάλεσε κατήφεια στα δυο «γαλάζια» κομματικά στρατόπεδα με την ανοιχτή επιστολή στην οποία εξηγούσε ότι συστρατεύτηκε με τον Μανιατογιάννη επειδή «κατάφερε να ενώσει πολλούς, διαφορετικούς ιδεολογικά, Βριλησσιώτες και αποδεικνύει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει και μετά τις εκλογές».

Μάλιστα, ο κ. Παπακώστας στηλίτευσε τον «κομματισμό και διχασμό» που όπως έγραψε, φέρνουν στην πόλη οι κ.κ. Πισιμισης και Ντινόπουλος που «καταχρέωσαν τα Βριλήσσια με εκατομύρια δάνεια, που ο Ξ. Μανιατογιάννης μείωσε» και τόνισε με έμφαση: «Στα Βριλήσσια πάντα ψηφίζαμε Δήμαρχο κι όχι κόμμα».

Από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο, είναι και ο υποψήφιος Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της οργάνωσης του Ποταμιού στα Βριλήσσια και μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Νέοι, γυναίκες και καταξιωμένα πρόσωπα

Στο πλευρό του Ξένου Μανιατογιάννη, βρίσκονται επίσης, ως νέες υποψήφιες με κεντρώα, είτε κεντροαριστερή είτε κεντροδεξιά  ή και φιλελεύθερη φυσιογνωμία, οι κυρίες η Ελένη Ντρίνια και η Στεφανία Κουτσουνάδη, καθώς και οι κυρίες Κωστοβασίλη, Mιχελή, Σάρδη, Ράπτη, Αποστολίδου, Σπανδώνη, Ρωμυλίου, Πανταζή και Γεωργούλα.

Από την κοινωνία και από τα κεντροαριστερά μέχρι τα κεντροδεξιά του πολιτικού φάσματος είναι επίσης υποψήφιοι και οι νεότεροι κ. Δ. Κοντοδίνας, κ. Στ. Μπατάλας, κ. Αν. Παπαδόπουλος, αλλά και ο κ. Δ. Σταματόπουλος και ο απόστρατος αξιωματικούς κ. Καρακώστας, καθώς και οι Δ. Τριανταφυλλίδης και ο Δρ. Φιλοσοφίας Π. Παπαποστόλου.

Από την αριστερά και την κεντροαριστερά, συμμετέχουν οι κυρίες Τζώρτζη, Μαλακού, Ντούμα, εκ της Ανοιχτής Πόλης, καθώς και ο Β. Μιχαλόπουλος.

Πρόκειται για στελέχη, προσωπικότητες και αυτοδιοικητικές δυνάμεις από την τοπική κοινωνία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συστράτευσης Μανιατογιάννη, στρέφοντας την πλάτη τους στον επιχειρούμενο κομματικό χρωματισμό των δημοτικών εκλογών από την κομματισμένη αντιπολίτευση.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button