ΧαλάνδριΈργα

ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Έως τα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση η πρώτη πλατεία που διαμορφώνεται στην περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου.
Αν και η περιοχή έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια πλήθος κατοίκων και μάλιστα μέσων και υψηλών εισοδημάτων, αυτό έγινε χωρίς σοβαρό σχεδιασμό με αποτέλεσμα να μην διαθέτει σήμερα βασικές υποδομές και μεταξύ άλλων ούτε έναν διαμορφωμένο κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και συνάθροισης.
Οι κάτοικοι ουσιαστικά χρησιμοποιούν ως “πλατείες” αδόμητα και αδιαμόρφωτα οικόπεδα.
Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το διπλό έργο που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προβλέπει την δημιουργία δυο νέων πλατειών με επιμέρους ενότητες παιδικής χαράς, υπαίθριου αμφιθεάτρου, καθισμάτων με πέργκολες και περιοχές πρασίνου.
Οι δυο πλατείες θα έχουν απόσταση μεταξύ τους, λίγο περισσότερο από 800 μέτρα και θα καλύψουν χωροταξικά τόσο την βόρεια όσο και την νότια περιοχή του Πατήματος.
Η “νότια πλατεία” ήδη βρίσκεται σε φάση κατασκευής και θα είναι έτοιμη έως τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πρόκειται για την νέα πλατεία διαμορφώνεται επί των οδών Γ. Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, με ΚΑΕ 9729.02.006 και προϋπολογισμό 786.390,00 ευρώ με ΦΠΑ.
Το συνολικό εμβαδό της νέας πλατείας που βρίσκεται στην νότια περιοχή του Πατήματος, θα είναι άνω των 4,5 στρεμμάτων.
Τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Δήμο Χαλανδρίου οι τεχνικές υπηρεσίες του οποίου εκπόνησαν και τις σχετικές μελέτες κι εκτός από την κατασκευή της πλατείας, προβλέπεται και εμπλουτισμός του πρασίνου με νέες φυτεύσεις ενδημικών ειδών. Επίσης στο έργο εντάσσονται και η διαμόρφωση των οδών Κλεισούρας και Ευρυδίκης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, η κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων της πλατείας, ο φωτισμός εντός και πέριξ της πλατείας, η εγκατάσταση πλήρους αυτομάτου συστήματος άρδευσης καθώς και λοιπές εργασίες εγκατάστασης δικτύων, φωτιστικών ιστών και σωμάτων.
Η δεύτερη πλατεία που αποφασίστηκε να γίνει στο Πάτημα και πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Δήμο μέσα στο επόμενο διάστημα, θα βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της περιοχής επί οδού ς Ηρακλείτου κοντά στο όριο Πατήματος Ι – Πατήματος ΙΙ (ΟΤ 1265 Ηρακλείτου – Κυβέλης- Αγράμπελης και Ντάλιας). Αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η συμβασιοποίηση του έργου.

Xαλάνδρι

Το Πάτημα αποκτά πλατείες

Έως τα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου αναμένεται να παραδοθει προς χρήση η πρώτη πλατεία που διαμορφώνεται στην περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου.
Αν και η περιοχή έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια πλήθος κατοίκων και μάλιστα μέσων και υψηλών εισοδημάτων, αυτο έγινε χωρίς σοβαρό σχεδιασμό με αποτελεσμα να μην διαθέτει σήμερα βασικες υποδομές και μεταξύ άλλων ουτε έναν διαμορφωμένο κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και συνάθροισης.
Οι κάτοικοι ουσιαστικά χρησιμοποιούν ως “πλατείες” αδόμητα και αδιαμόρφωτα οικόπεδα.
Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το διπλό έργο που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προβλέπει την δημιουργία δυο νέων πλατείών με επιμέρους ενότητες παιδικής χαράς, υπαίθριου αμφιθεάτρου, καθισμάτων με πέργκολες και περιοχές πρασίνου.
Οι δυο πλατειες θα έχουν απόσταση μεταξυ τους, λίγο περισσότερο απο 800 μέτρα και θα καλύψουν χωροταξικά τοσο την βόρεια όσο και την νοτια περιοχή του Πατήματος.
Η “νότια πλατεία” ήδη βρίσκεται σε φάση κατασκευής και θα είνει έτοιμη έως τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πρόκειται για την νέα πλατεία διαμορφώνεται επί των οδων Γ. Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, με ΚΑΕ 9729.02.006 και προϋπολογισμό 786.390,00 ευρώ με ΦΠΑ.
Το συνολικό εμβαδό της νέας πλατείας που βρίσκεται στην νότια περιοχή του Πατήματος, θα είναι ανω των 4,5 στρεμμάτων.
Τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει απο τον Δήμο Χαλανδρίου οι τεχνικες υπηρεσίες του οποίου εκπόνησαν και τις σχετικές μελέτες κι εκτός απο την κατασκευή της πλατείας, προβλέπεται και εμπλουτισμός του πρασίνου με νέες φυτεύσεις ενδημικών ειδών. Επίσης στο έργο εντάσσονται και η διαμόρφωση των οδών Κλεισούρας και Ευρυδίκης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, η κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων της πλατείας, ο φωτισμός εντός και πέριξ της πλατείας, η εγκατάσταση πλήρους αυτομάτου συστήματος άρδευσης καθώς και λοιπές εργασίες εγκατάστασης δικτύων, φωτιστικών ιστών και σωμάτων.
Η δεύτερη πλατεία που αποφασίστηκε να γίνει στο Πάτημα και πρόκειται να υλοποιηθεί απο τον Δήμο μέσα στο επόμενο διάστημα, θα βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της περιοχής επί οδού ς Ηρακλείτου κοντά στο όριο Πατήματος Ι – Πατήματος ΙΙ (ΟΤ 1265 Ηρακλείτου – Κυβέλης- Αγράμπελης και Ντάλιας). Αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η συμβασιοποίηση του έργου.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button