ΒριλήσσιαΔήμοιΔημοτικάΝέαΕιδήσεις

Συνάντηση του Δημάρχου Βριλησσίων με εκπαιδευτικούς της Βόρειας Αθήνας για νέες δράσεις περιβάλλοντος

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο Δημαρχείο Βριλησσίων, μεταξύ του Δημάρχου, κ. Ξένου Μανιατογιάννη, εκπροσώπων της ΟΛΜΕ β΄ Αθήνας ( α΄ γ΄ΕΛΜΕ) κ. Τάσου Αλεβίζου και κ. Μιχάλη Ανδρεαδέλη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών, κ.  Αλέξη Μαυραγάνη και του Προέδρου φυσιολατρικού συλλόγου “Βριλησσός”, κ. Διαμαντή Παπαδόπουλου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν:
 – η αξιοποίηση της νέας πεζοπορικής διαδρομής στο δάσος Θεόκλητου – Ρεματιάς, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος με τον «Βριλησσό», ως μονοπάτι μάθησης και εξοικείωσης με το φυσικό περιβάλλον για όλους τους μαθητές των σχολείων του Βορείου Τομέα Αττικής, καθώς επίσης και
– η προοπτική δημιουργίας ενός Κέντρου Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον.
Προγραμματίστηκε, μάλιστα, για τον Σεπτέμβριο περιήγηση εκπαιδευτικών της βόρειας Αθήνας στη νέα πεζοπορική διαδρομή, ώστε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής να τη γνωρίσουν από κοντά και να μπορούν να την εντάξουν στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εκδρομών.
Ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε σχετικά με τις παραπάνω πρωτοβουλίες: «Μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα προωθούμε την ενεργητική – βιωματική μάθηση και επενδύουμε από κοινού στη νέα γενιά και στην επόμενη βιώσιμη μέρα για το Περιβάλλον. Οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί ενεργοί πολίτες, γνωρίζοντας την αξία και το μεγαλείο της φύσης,  θα την αγαπήσουν και θα την προστατέψουν στην πορεία της ζωής τους. Με την προοπτική δημιουργίας ενός Κέντρου Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον, βρισκόμαστε πιο κοντά στην ωρίμανση της περιβαλλοντικής συνείδησης της νέας γενιάς και συνολικά της τοπικής μας κοινωνίας»
Show More

Related Articles

Back to top button