ΠολιτισμόςΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Παραιτήθηκαν καθηγητές του Εθνικού θεάτρου – Συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις από τα καλλιτεχνικά σωματεία

Νέα απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν τα καλλιτεχνικά σωματεία και οι σπουδαστές των Καλλιτεχνικών Σχολών, ενώ την ίδια ώρα παραιτήθηκαν καθηγητές του Εθνικού θεάτρου.

Διεκδικούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και της κυβερνητικής τροπολογίας (1565/23), που ουσιαστικά κατοχυρώνει την υποβάθμιση των πτυχίων των Καλλιτεχνικών Σχολών.

Επίσης, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους, συγκρότηση δημόσιων και δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των μουσικών, των ηθοποιών, των χορευτών, των σκηνοθετών, αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών Σπουδών όπως και των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μαζική, μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα μουσεία.

Η πορεία θα καταλήξει στο κατειλημμένο από σπουδαστές κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου. Νωρίτερα, κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν σωματεία καλλιτεχνών στο πλαίσιο της σημερινής τους απεργίας.

«Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας», αναγράφει το πανό που έχουν αναρτήσει στην πρόσοψη του υπουργείου, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο ΣΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού – Θεάτρου και η Ένωση Σκηνοθετών – Δημιουργών.

«Είτε με χιόνια είτε με βροχή της Τέχνης οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή», «θέλουμε Ανώτατη, Δημόσια Παιδεία, όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία» και «Είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί, της Τέχνης εργαζόμενοι έχουμε φωνή», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Παρακάτω ακολουθούν και τα ονόματα καθηγητών του Εθνικού θεάτρου που δήλωσαν την παραίτηση τους:

Show More

Related Articles

Back to top button