ΒριλήσσιαΑλληλεγγύη

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Μήνυμα φιλίας και συνεργασίας των λαών της Ελλάδας και της Παλαιστίνης έδωσαν από κοινό ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης και ο δήμαρχος του Beit Ummar της περιφέρειας Χεβρώνα της Παλαιστίνης, Nashri Sabarna.
Οι δυο δήμαρχοι συναντήθηκαν την Τετάρτη 18 Απριλίου, στο δημαρχείο Βριλησσίων και καταδίκασαν από κοινού τόσο τα γεγονότα της αιματηρής καταστολής εις βάρος Παλαιστίνιων διαδηλωτών που ακολούθησαν την απαράδεκτη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Τραμπ – συμφωνώντας ότι κανείς δεν μπορεί να αποκόψει τον περήφανο λαό της Παλαιστίνης από την ιστορική του κοιτίδα, όσο και την πρόσφατη επέμβαση ΗΠΑ Γαλλίας Μ. Βρετανίας στη Συρία και τις εν γένει μιλιταριστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη κοινή γεωγραφική γειτονιάς μας Ν/Α Μεσογείου – Μέσης Ανατολής».

Ο δήμαρχος του Beit Ummar ενημέρωσε τον δήμαρχο Βριλησσίων για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην πόλη του στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της ισότητας των φύλων, της αγροτικής ανάπτυξης, εν μέσω του πνιγηρού καθεστώτος του τείχους μέσα στο οποίο καλείται να ζήσει και να αναπτυχθεί η κοινότητά του και της Πύλης εισόδου και εξόδου που δυσχεραίνουν τρομακτικά την ελεύθερη επικοινωνία ανθρώπων και την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, ακόμα και για τα αναγκαία της καθημερινής διαβίωσης.

Ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του που ο Παλαιστίνιος συνάδελφός του από το BU της Χεβρώνα επέλεξε να επισκεφθεί τον Δήμο Βριλησσίων εκ νέου, δεσμευόμενος να συνεχιστεί η επαφή και συνεργασία των δύο τοπικών κοινωνιών, καθώς, όπως είπε, «οι λαοί μας παραμένουν πάντα ενωμένοι με ισχυρούς και αδελφικούς ιστορικούς δεσμούς αλληλεγγύης και αγώνα για την ελευθερία και την ανθρώπινη ευημερία και ειρήνη».

Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν, τέλος, να συνεπεξεργαστούν το επόμενο διάστημα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συγκρότησης φορέα στον οποίο θα συμμετέχουν ΟΤΑ από την Ελλάδα και την Παλαιστίνη, με σκοπό τη διαρκή επικοινωνία και διαβούλευση, καθώς και την προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών αμοιβαίας στήριξης και αναπτυξιακής συνεργασίας, βασισμένης στο ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, o αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Αλέξης Μαυραγάνης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Beit Ummar, Nabil Alkam, και το μέλος της παλαιστινιακής κοινότητας Oat Halil.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button