ΧαλάνδριΠεριβάλλον

Παιχνίδι σε κινητά και tablets, κάνει την ανακύκλωση ο Δήμος Χαλανδρίου

Είναι ήδη διαθέσιμα και δωρεάν σε όλα τα stores

 

Δυο παιχνίδια που μπορούν όλοι να κατεβάσουν δωρεάν σε οποιοδήποτε κινητό και tablet έχει δημιουργήσει ο Δήμος Χαλανδρίου και τα οποία καλούν τους χρήστες να κερδίσουν κάνοντας ανακύκλωση.

Τα παιχνίδια έχουν αναπτυχθεί για iOS και για andoid κινητά ή tablets και ειναι διαθέσιμα και στην ελληνική γλώσσα.

Το ένα παιχνίδι ονομάζεται Ways2sort και πραγματεύεται την διαλογή στη πηγή με τον παίκτη να καλείται να ξεχωρίσει και να διαχωρίσει γρήγορα και αποτελεσματικά τα απόβλητα σε χωριστά ρεύματα.

Το δεύτερο παιχνίδι ονομάζεται  Sunflower και αποσκοπεί στην κατανόηση της κομποστοποίησης. Ο στόχος του είναι να φτιάξει ο παίκτης κομποστ από κλαδέματα και υπολείμματα τροφών (βιοαπόβλητα) και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει μαζί με πότισμα για την φροντίδα ενός ηλιοτρόπιου. Το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην κατανόηση της διαδικασίας της κομποστοποίησης.

Η δημιουργία των παιχνιδιών εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Waste4Think, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Χαλανδρίου, και αποσκοπεί στην εξοικείωση των πολιτών, ιδιαίτερα των παιδιών, με σύγχρονες και καινοτόμες προσεγγίσεις στην διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από κατάλληλα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η διαδικασία αυτή ονομάζεται παιχνιδοποίηση (gamification) και αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος  για την πλήρη αξιοποίηση ων στερεών αποβλήτων στη λογική της κυκλικής οικονομίας.

Τα δυο προγράμματα θα αποτελέσουν μια από τις βασικές αιχμές της παρουσίας του Δήμου Χαλανδρίου στην επερχόμενη έκθεση VerdeTec ενώ όπως ενημέρωσε ο επιστημονικός επικεφαλής του προγράμματος Waste4think, Γεράσιμος Λυμπεράτος, θα ακολουθήσουν κι άλλα παιχνίδια.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button