Βριλήσσια

Καταδικάζουν «πιέσεις και διασυρμό συναδέλφων» τους, οι εργαζόμενοι του Δ. Βριλησσίων 

Ανακοίνωση για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Πισιμίσης και συνεργάτες του

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν «τις πρακτικές και τις πιέσεις που ασκήθηκαν» απέναντι σε εργαζομένους του Δήμου, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων,  με αφορμή έγγραφες διαμαρτυρίες περί «απειλών» και «φραστικής επίθεσης» σε δημοτική υπάλληλο, εμπλέκοντας τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση και συνεργάτες του.

Επιπλέον, καταδικάζουν τον «διασυρμό των συναδέλφων» τους, αναφερόμενοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, με αφορμή σχόλια υποψηφίων συμβούλων του κ. Πισιμίση καθώς και δημοσιεύματα σε sites τα οποία απηχούν τις απόψεις της παράταξης του.

“ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ”

Το ΔΣ του Συλλόγου συγκλήθηκε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, όπως αναφέρει η ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε στις 13/02/2019, για να συζητηθούν «οι έγγραφες  διαμαρτυρίες συναδέλφων εργαζομένων του Π.Α.Ο.ΔΗ.Β., παρουσία των ιδίων και των εμπλεκόμενων αιρετών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και αποχώρησαν» ενώ υπογραμμίζεται ότι «κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στους συναδέλφους την ώρα της υπηρεσίας τους και εκτός αυτής».

Το θέμα προέκυψε μετά την έγγραφη διαμαρτυρία εργαζομένης του ΠΑΟΔΗΒ καθώς και την επιστολή διαμαρτυρίας του προϊσταμένου της προς τα θεσμικά όργανα του Δήμου, σύμφωνα με τις οποίες η εργαζόμενη ως φύλακας Ε.Δ., το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, δέχτηκε  “φραστική επίθεση με έντονες πιέσεις και απειλές”, ώστε να εγκαταλείψει την εργασία της ως υπεύθυνη λειτουργίας της αίθουσας Ν. Εγγονόπουλος στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) και να μεταβεί σε άλλο δημοτικό χώρο (σ.σ. στην αίθουσα Μουσών του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου) , προκειμένου ο κ. Πισιμίσης να κάνει πρόβα για την εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξής του την Κυριακής 3/2, χωρίς προηγούμενη σχετική συνεννόηση και προγραμματισμό.

Ο κ. Πισιμίσης από την πρώτη στιγμή, διέψευσε το περιστατικό, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι θα κινηθεί δικαστικά και  κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη ιστορία».

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη της Νέας Πνοής, κλήθηκε, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, στη συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Μετά την συνεδρίαση και πριν εκδοθεί η «καταδικαστική» ανακοίνωση του Συλλόγου, ο κ. Πισιμίσης απάντησε σε ανάρτηση σχετικού δημοσιεύματος της V στα social media, γράφοντας τα εξής:

«Στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων όπου παρευρέθηκα και ενώπιον του Προέδρου και όλων των μελών του ΔΣ αλλά και της Προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού παρουσιάστηκε πλήρως η πραγματικότητα. Η εργαζόμενη του Δήμου Βριλησσίων αποκατέστησε, προς τιμήν της, την αλήθεια επαναλαμβάνοντας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι ουδέποτε απειλήθηκε ή της ασκήθηκε φραστική επίθεση από εμένα και τους συνεργάτες μου (υπάρχουν και τα αντίστοιχα μαγνητοφωνημένα πρακτικά).

Όσοι, μη έχοντας να επιδείξουν έργο στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια και μη έχοντας άλλα επιχειρήματα να μας αντιμετωπίσουν, προσπάθησαν να κατασκευάσουν αυτήν την ιστορία ανήκουν, δυστυχώς, σε μια άλλη θλιβερή εποχή που δεν αξίζει σε κανέναν μας.

Κι ας έχουν κάτι ακόμα υπ’ όψιν τους, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο: “υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε ο κόσμος θα ήταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος- σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται. Ν. Καζαντζάκης»

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων:

“Μετά από σύγκληση Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων,  συζητήθηκαν οι έγγραφες διαμαρτυρίες συναδέλφων εργαζομένων του Π.Α.Ο.ΔΗ.Β., παρουσία των ιδίων και των εμπλεκόμενων αιρετών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και αποχώρησαν.  Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στους συναδέλφους την ώρα της υπηρεσίας τους και εκτός αυτής.

Κατόπιν τούτων  καταδικάζουμε τις πρακτικές και τις πιέσεις που ασκήθηκαν απέναντι στους συναδέλφους την ώρα της άσκησης της υπηρεσίας τους  και γνωστοποιούμε πώς ο σύλλογος και το σύνολο των εργαζομένων δεν επιτρέπει καμία παρέμβαση από οποιονδήποτε, με οποιονδήποτε τρόπο στην άσκηση των καθηκόντων των συναδέλφων, θίγοντας την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό τους σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν κάθε υπηρεσία, καθώς και την υπηρεσιακή ιεραρχία όπως αυτή έχει οριστεί.

Επίσης εναντιωνόμαστε στο διασυρμό των συναδέλφων από οποιονδήποτε, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, επειδή απλά ασκούν τα καθήκοντά τους μέσα στο ωράριό  τους, και δεν επιτρέπουμε να κρίνονται για το πώς και πού διαθέτουν τις δύο εβδομαδιαίες ημέρες ανάπαυσης που δικαιούνται βάσει νόμου, με εκφράσεις που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

Καλούμε οποιονδήποτε αναφέρθηκε υποτιμητικά και απαξιωτικά σε συνάδελφό μας, να ανακαλέσει άμεσα τα σχόλια του και να αποκαταστήσει το όνομά του. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων δεν είναι μέσο προβολής των εκάστοτε υποψηφίων και συνδυασμών.

Αναμένουμε τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ»

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button