ΚοινωνίαΦιλοθέη-ΨυχικόΝέαΕιδήσεις

Μπούλινγκ 15χρονου στο Αρσάκειο: «Απροστάτευτος από σχολείο και Πολιτεία»

Εν αναμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η οικογένεια του 15χρονου που έπεσε θύμα άγριου bullying από συμμαθητές του στο Αρσάκειο, η μητέρα του μαθητή εκφράζει την οργή της για το γεγονός ότι το παιδί της παραμένει απροστάτευτο εδώ και έναν μήνα.

Τόσο το Αρσάκειο όσο και η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια του 15χρονου, ο οποίος καλείται να συνυπάρχει με τα παιδιά που τον κακοποίησαν.

Κάνει μάθημα στην ίδια τάξη και βγαίνει διάλειμμα με τους έξι συμμαθητές του -πέντε αγόρια και ένα κορίτσι- που τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του.

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα του ανήλικου, δήλωσε πως ένα μήνα μετά το περιστατικό, το σχολείο δεν έχει βοηθήσει καθόλου το παιδί της:

«Ένα μήνα μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό σωματικής κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον και η διοίκηση του σχολείου συνεχίζει να αφήνει εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα. Η διοίκηση του σχολείου δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, είναι εκπαιδευτικοί. Και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Δεν έχουν μπει στη θέση του παιδιού που πρέπει να συγχρωτίζεται καθημερινά μαζί τους. Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες», σημείωσε για να προσθέσει:

«Την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης. Μέχρι τώρα, σχολείο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Το σχολείο διαρρέει ότι αναμένουν την έγκριση από τη δευτεροβάθμια και η δευτεροβάθμια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Αστειότητες και από τις δύο πλευρές. Ξέρετε τι με εξοργίζει; Ότι από τον γενικό χειρισμό πολιτείας και σχολείου τεκμαίρεται ότι οι γονείς των θυμάτων σχολικού bullying θα πρέπει να μπορούν να ξοδεύουν χρήματα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Και συζητάμε για τα αυτονόητα. Πραγματικά ελπίζω να καταφέρουμε με τη συμβολή της δικαιοσύνης να προστατέψουμε το παιδί μας».

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του σχολείου θα γίνει αύριο, Τετάρτη 3/5.

Show More

Related Articles

Back to top button