Φιλοθέη-ΨυχικόΝέαΕιδήσεις

Μπούλινγκ 15χρονου στο Αρσάκειο: Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταθέτει η οικογένεια

Τη νομική οδό ακολουθούν οι γονείς του 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου μπούλινγκ από συμμαθητές του.

«Η εξέλιξη για την οικογένεια του παιδιού είναι ότι χθες παραλάβαμε τη δικογραφία. Όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί αυτές τις μέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, με τη μικρή μου εμπειρία διακρίνω ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά, σοβαρά πλημμελήματα και κακουργήματα. Διάβασα μια ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί και βλέπω τραύματα στον λαιμό του. Περιεδέθη με ένα νήμα, το νήμα έχει διατρίσει το δέρμα, κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου.

«Με μήνυση θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων που προκύπτουν από τη δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων» σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, κανείς από την πλευρά του σχολείου δεν επικοινώνησε με την οικογένεια, ενώ μια καθηγήτρια προσέγγισε το 15χρονο θύμα και του είπε ότι «υπερβάλλει για το περιστατικό».

«Είχε αναλάβει πριν από έναν μήνα ένα πρόγραμμα μαζί με μια συμμαθήτριά του, να φτιάξουν ένα βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό. Ήρθε λοιπόν η καθηγήτρια σε αυτή τη στιγμή και του είπε ότι “ήρθε η ώρα να κάνουμε το μοντάζ για το βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό”. Ο 15χρονος της απάντησε ότι είναι λίγο άκυρο το timing, ενώ η καθηγήτρια του απάντησε πως υπερβάλλει για το περιστατικό» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, -τουλάχιστον- ένας εκ των δραστών παραδέχτηκε στην κατάθεσή του πως έδεσαν με πετονιά το λαιμό του αγοριού και τον χτύπησαν αλλά και πως πως δεν ήταν η πρώτη φορά.

«Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και την συγκεκριμένη μέρα κι έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση» φέρεται να είπε χωρίς ίχνος μεταμέλειας.

Show More

Related Articles

Back to top button