ΒριλήσσιαΑσφάλεια

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μύθος τα περί αύξησης εγκληματικότητας. Μείωση των ληστειών, των διαρρήξεων και των ανθρωποκτονιών καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας. Σταθερά με τάση μείωσης τα ποσοστά διαρρήξεων και ληστειών στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με το τοπικό Τμήμα. Με ένα περιπολικό σε 24ωρη βάρδια, ο Δήμος Βριλησσίων επιχειρεί να αντιμετωπίσει το κλίμα τρόμου που προσπαθούν να καλλιεργήσουν η αντιπολίτευση και ο φιλικός της Τύπος.

Μπορεί, μια πολύ μεγάλη μερίδα του Τύπου, να καλλιεργούμε αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, σπέρνοντας τον τρόμο, στην “γραμμή” περί “αύξησης της εγκληματικότητας”, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Τουλάχιστον, συμφώνα με όσα καταγράφονται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που εκδίδει κάθε χρόνο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνα με τα οποία, τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον, καταγράφεται συνεχής μείωση των αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και συγκεκριμένα, οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες και οι κλοπές.
Την ίδια ώρα που Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και ο φιλικός σε αυτούς, Τύπος, περιγράφουν μια χώρα βυθισμένη στην εγκληματικότητα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, για το έτος 2017 και σε σχέση με το 2016, καταγράφηκε μείωση 3,7% στις ανθρωποκτονίες, κατά 9,6% στις ληστείες και κατά 0,8% στις κλοπές!
Στην Αττική, η μείωση των ληστειών ήταν της τάξεως του 6,9% ενώ έγιναν περίπου 500 λιγότερες διαρρήξεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Επιπλέον, πέρυσι καταγράφηκε μείωση και στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων: Μείωση κατά 26,3% οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κατά 26,3% οι υποθέσεις απατών, κατά 14,2% οι υποθέσεις νομοθεσίας περί όπλων, κατά 49% εμφανίζουν οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας , κατά 39,7% οι υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και κατά 36,9%, οι ζωοκλοπές
Μειώσεις είχαμε και το 2016 σε σχέση με το 2015. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, καταγράφηκε μείωση κατά 5,8% στις ανθρωποκτονίες, μείωση κατά 12,5% των ληστειών σε κατοικίες, κατά 12,6% των ληστειών σε καταστήματα και κατά 2,5% μείωση στις κλοπές.
Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι οι 75.707 διαρρήξεις σε όλη την επικράτεια που έγιναν το 2017 απέχουν πολύ από τις 87.192 διαρρήξεις που έγιναν το 2012 επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Το ίδιο και οι 78 ανθρωποκτονίες του 2017 από τις 165 του 2012.

Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τα “δικά μας” βορειοανατολικά προάστια. Πριν από δυο μήνες, μάταια οι επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής προσπαθούσαν να πείσουν τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει έξαρση διαρρήξεων και κλοπών στην πόλη κι ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας παραμένουν σταθερά με τάση μείωσης εδώ και πέντε χρόνια! Εκείνοι επέμεναν ότι το προάστιο βρίσκεται σχεδόν υπό τον έλεγχο των διαρρηκτών, για να καταλήξουν στο τέλος ότι το βασικότερο τους πρόβλημα είναι οι συγκεντρώσεις νέων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου, τους καλοκαιρινούς μήνες!
Το ίδιο κλίμα περιγράφουν πηγές της Αστυνομίας και για το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια. Ειδικώς στα Βριλήσσια, το μόνο έγκλημα που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρουν αστυνομικοί, είναι η ενδοοικογενειακή βία με οκτώ με δέκα μηνύσεις να κατατίθενται κατά μέσο όρο, κάθε βδομάδα.
Πρόβλημα σαφώς και υπάρχει ακόμα άλλα όπως δείχνουν τα στοιχεία όχι μόνο “το ποτήρι της εγκληματικότητας” δεν “ξεχείλισε” όπως επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης άλλα μάλλον το αντίθετο.
Πως δικαιολογείται λοιπόν η υστερία περί αύξησης της εγκληματικότητας και η συνεχόμενη επιχειρηματολογία περί “Εξαρχείων”, “νόμου Παρασκευόπουλου” και “Ρουβίκωνα”; Είναι προφανές ότι η αιτία είναι η μικροπολιτική και επικίνδυνη αντιπολιτευτική τακτική που έχει ως στόχο να πλήξει την κυβέρνηση με μέσο την καλλιέργεια αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες, χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που έχει καταρρακωθεί άνευ πραγματικής αιτίας, έχει ιδιαίτερη σημασία και για αυτό το λόγο και ο Δήμος Βριλησσίων πρόσφατα, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, ανακοίνωσε ότι πλέον ένα περιπολικό θα κινείται ολόκληρο το 24ωρο εντός της πόλης για να την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.
Κι είναι σαφής η λογική της δημοτικής αρχής και αποτυπώνεται και στην σχετική ανακοίνωση όπου τονίζεται ότι με τον τρόπο αυτό “ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών”. Ο Δήμος γνωρίζει καλά τα στοιχεία της Αστυνομίας κι ότι τα Βριλήσσια όπως και τα άλλα βορειοανατολικά προάστια, παραμένουν ασφαλείς πόλεις.
Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό υλοποιείται και μία άμεση συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής αστυνομίας και της ιδιωτικής υπηρεσίας ασφάλειας του Δήμου, το αυτοκίνητο της οποίας, με δαπάνες του Δήμου, περιπολεί και αυτό σε όλο τον Δήμο, τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button