ΧαλάνδριΠολιτισμός

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Δωρεάν παραστάσεις στα δημόσια σχολεία της πόλης, προσφέρει για τρίτη χρονιά ο Δήμος.

Στη χώρα που γέννησε το θέατρο, το οποίο στην αρχαιότητα αποτελούσε παιδευτικό μέσο για μικρούς και μεγάλους, η σημερινή του σχέση με την εκπαίδευση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και επαφίεται στο μεράκι κάποιων εκπαιδευτικών.
Σε αυτή τη χώρα, αποτελεί είδηση ότι ένας Δήμος επιχειρεί να καλύψει το κενό που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά οι κεντρικές πολιτικές ηγεσίες και να δώσει έμφαση στην σύνδεση του θεάτρου με την εκπαίδευση.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Χαλανδρίου φέρνει το θέατρο στα δημόσια σχολεία. Φέτος, πρόκειται να πραγματοποιηθούν 58 παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών στα σχολεία του Δήμου, δωρεάν για τους μαθητές.
Το πρόγραμμα των δωρεάν θεατρικών παραστάσεων στους χώρους των σχολείων, ξεκίνησε το 2016 και γίνεται πλέον θεσμός. Οι παραστάσεις προσφέρονται σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή μέχρι τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια και πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.
“Γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια προσπάθεια και ένα πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν αφορά στην επιλεκτική παρουσίαση παραστάσεων ή στην περιορισμένη επιλογή μαθητών. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές γιατί πιστεύουμε και ελπίζουμε σε όλους του νέους ανθρώπους. Σε ένα πιο πολιτισμένο μέλλον. Πιστεύουμε βαθύτατα ότι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε τη γνώση και την εκπαίδευση με τις πολιτιστικές δράσεις και θα παρέχουμε στους μαθητές μας μια συνολικότερη μόρφωση η οποία ευελπιστούμε και εργαζόμαστε να καθιερωθεί και να εντάξει ένα μεγαλύτερο εύρος καλλιτεχνικών εκφράσεων” αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει την ευρύτερη διάσταση του σχολείου στην συνείδηση των μαθητών, τονίζοντας ότι η πνευματική καλλιέργεια δεν προκύπτει αποκλειστικά απο το σχολικό πρόγραμμα σπουδών αλλά και να δώσει την δυνατότητα, εν μέσω της οικονομικής δύσκολης συγκυρίας, σε μια πλειάδα μαθητών να έχουν πρόσβαση και μάλιστα δωρεάν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button