ΧαλάνδριΠεριβάλλον

GREEK GREEN AWARDS 2018

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν οι Δήμοι της βορειοανατολικής Αθήνας στο πλαίσιο των Βραβείων της Αυτοδιοίκησης «Greek Green Awards 2018» με θέμα: «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία».

Στα “πράσινα Όσκαρ” της Αυτοδιοίκησης, βραβεύτηκαν οι Δήμοι Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Πεντέλης και Παλλήνης καθώς και ο Σύνδεσμος Δήμων για την προστασία του Πεντελικού όρους (ΣΠΑΠ).
Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Verde.Tec που διοργανώθηκε στις αρχές Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην Πράσινη και Κυκλική Οικονομία.
Συνολικά αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή, 137 ΟΤΑ και ιδιωτικοί φορείς για τις πρακτικές και δράσεις τους στους τομείς της προστασίας περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής της εξοικονόμησης ενέργειας, της ανακύκλωσης προϊόντων και της κυκλικής οικονομίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 45 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Οι Δήμοι της Αττικής απέσπασαν τα 15 από αυτά με τα 5 εξ αυτών να έρχονται τελικά στην βορειοανατολική Αθήνα.

Οι νέες, καινοτόμες πολιτικές στην διαχείριση αποβλήτων που εφαρμόζονται σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια, έδωσαν στους δυο Δήμους τα δυο ίσως σημαντικότερα βραβεία της εκδήλωσης.
Στον Δήμο Χαλανδρίου απονεμήθηκε το βραβείο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων για την εφαρμογή του πρωτοποριακού ευρωπαϊκού προγράμματος Waste4think το οποίο υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και 15 μήνες. Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Δημήτρης Χριστουλάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.
Στον Δήμο Βριλησσίων απονεμήθηκε το βραβείο διαχείρισης βιοαποβλήτων για την επιτυχημένη εφαρμογή του σχεδίου μείωσης των παραγόμενων αποβλήτων και ενίσχυσης της ανακύκλωσης το οποίο έχει οδηγήσει σε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα και σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη.
Το βραβείο εθελοντισμού απέσπασε ο Δήμος Πεντέλης για την ευαισθητοποίηση και την οργάνωση της τοπικής κοινωνίας ως προς την πρόληψη των πυρκαγιών. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Πεντέλης, Στέργιος Καψάλης.
Πολύ σημαντικό κρίνεται και το βραβείο Πολιτικής Προστασίας που απονεμήθηκε στον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) για την επιτυχημένη οργάνωση και σχεδιασμό πρόληψης και προστασίας έναντι φυσικών και άλλων καταστροφών. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.
Τιμητικό βραβείο Δημοτικής Ψηφιακής Πλαφτόρμας Ανακύκλωσης έλαβε και ο Δήμος Παλλήνης. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button