Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προγραμματικό λόγο χωρίς οι απαντήσεις του να αρέσουν σε όλους

Στήριξη των αυτοδιοικητικών σχημάτων σε δήμους και περιφέρειες

«Χρειαζόμαστε ένα σοκ επανίδρυσης των οργανώσεων και των δομών μας», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής» και προσθέτει: «Έχω σκοπό να φροντίσω αυτή τη διαδικασία με μεράκι και πρωτοτυπία».

Ακολούθως αναπτύσσει πώς φαντάζεται τον νέο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Θα βρούμε τρόπο να μετρήσουμε αυτή τη διαδικασία, να θέσουμε σε μία ωραία συναγωνιστική άμιλλα τις οργανώσεις μας. Αυτό το επίπεδο της πολιτικής είναι σπουδαίο, έτσι ώστε να θεμελιωθεί και το προγραμματικό πεδίο.

Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προγραμματικό λόγο χωρίς οι απαντήσεις του να αρέσουν σε όλους, τόνισε, κι αυτό το πρόγραμμα θα προκύπτει από τις ανάγκες των ανθρώπων που θα είμαστε ικανοί και ικανές να τις κατανοήσουμε. Αντιπολιτευτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ρεαλιστική, προταγματική και δομική αντιπολίτευση.

Δομική αντιπολίτευση με την έννοια ότι η Αριστερά αντιπαρατίθεται στη Δεξιά ισότιμα και στιβαρά στα μεγάλα ζητήματα. Θα αντιπολιτευτούμε με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Θα παρακινούμε την κοινωνία να μας βοηθά στη συγκρότηση αυτών μας των προτάσεων. Και, τέλος θα έχουμε πρόνοια έτσι ώστε όλα όσα λέμε να είναι εφαρμόσιμα και προσδιορισμένα χρονικά».

Οι πρώτες 100 ημέρες θα καθορίσουν προτεραιότητες που θα προκυψουν απο τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πλάνο του τις 100 πρώτες ημέρες αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι «οι προτεραιότητες της περιόδου αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές τίθενται αναπόφευκτα από τη συγκυρία των αυτοδιοικητικών εκλογών και την αναγκαιότητα ολόπλευρης στήριξης των αριστερών αυτοδιοικητικών σχημάτων σε δήμους και περιφέρειες.

Show More

Related Articles

Back to top button