Βριλήσσια

Επείγουσα ανακοίνωση Μανιατογιάννη – Σήμερα η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε συνάντηση καλεί σήμερα τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θίγονται από τις αγωγές που έχει ασκήσει εναντίον τους το Υπουργείο Οικονομικών, με επείγουσα ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις έως τώρα δράσεις και τα επόμενα βήματα του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 7/12/2018 στις 17.30. στην αίθουσα « Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, ( πρώην ΤΥΠΕΤ).

“ΜΠΑΡΑΖ” ΠΙΕΣΕΩΝ

Ήδη, ο κ. Μανιατογιάννης με ένα “μπαράζ” συναντήσεων με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και συνεντεύξεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, έχει ζητήσει από το Δημόσιο να παραιτηθεί κάθε “παράλογης και μη νόμιμης αξίωσης” καθώς “τα Βριλήσσια έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως εδώ και πάνω από 30 χρόνια” και “οι δημότες κατέχουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν εγγράψει τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο κι έχουν πληρώσει για αυτά φόρους” ενώ  προανήγγειλε την υποβολή πρότασης τροπολογίας ώστε να επιλυθεί συνολικά το πρόβλημα το οποίο αφορά κι άλλους Δήμους.

Ακολουθεί η Επείγουσα Ανακοίνωση – Πρόσκληση στους δημότες που εξέδωσε το Γραφείο του Δημάρχου Βριλησσίων:

ΘΕΜΑ: Αγωγές εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά ιδιοκτητών ακινήτων

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξ Μανιατογιάννης, με αφορμή την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων τόσο σε εντός σχεδίου πόλης όσο και σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές του Δήμου μας, ενημερώνει υπεύθυνα όλους τους δημότες ότι:
• Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε τη σοβαρότητα και το μέγεθος του θέματος που έχει δημιουργηθεί εντός των ορίων του Δήμου καθώς επίσης και αναγνώρισε την απίστευτη αναστάτωση και την ψυχική ταραχή που έχει προκληθεί σε δεκάδες οικογένειες κατοίκων της πόλης μας που βλέπουν την περιουσία τους να διεκδικείται από το δημόσιο.
• Άμεσα ανέλαβε να συνδράμει, σε συνεργασία με τους θιγόμενους δημότες – ιδιοκτήτες, με το θεσμικό ρόλο που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τους Ο.Τ.Α., στην επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος που προέκυψε από την αιφνίδια και παντελώς απρόβλεπτη ενέργεια του Δημοσίου, λίγες μάλιστα ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αμαρουσίου για την περιοχή των Βριλησσίων ξαφνικά και με ευθύνη της πολιτείας με ενέργειές όπως:
• Κίνησε τη διαδικασία για τη συγκέντρωση όλων των αναγκαίων στοιχείων και πληροφοριών για την ενδελεχή εξέταση της κείμενης νομοθεσίας και των νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν.
• Έδωσε πλήρη δημοσιότητα στο θέμα μέσω της Τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.
• Απαίτησε με συνεχείς επαφές με τα όργανα των αρμόδιων Υπουργείων την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων (παράταση προθεσμίας για την οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών, νομοθετική πρόβλεψη για αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει και αντιστοίχων περιπτώσεων που θα προκύψουν στο μέλλον).
• Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 26/11/2018.
• Τόνισε και τονίζει ότι δεδομένης όμως της άσκησης των αγωγών και της ύπαρξης συντόμων προθεσμιών με βάση τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να αμυνθούν οι δημότες κατά των οποίων έχουν ασκηθεί οι εν λόγω αγωγές, είναι προφανές ότι κάθε κύριος ακινήτου, ο οποίος έχει λάβει αγωγή με την οποία διεκδικείται ολικά ή μερικά από το Ελληνικό Δημόσιο η ιδιοκτησία του, οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για τη δικαστική εκπροσώπησή του μέσω δικηγόρου προς αντίκρουση των αγωγών του Δημοσίου. Αυτό κρίνεται απαραίτητο αναγκαίο και το μόνο ικανό μέτρο που μπορεί να τους διασφαλίσει στην περίπτωση που το Ελληνικό Δημόσιο έως τη συμπλήρωση των δικαστικών προθεσμιών δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε, ικανοποιώντας την απαίτηση των δεκάδων ιδιοκτητών της πόλης μας και του Δήμου μας.
• Καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες σε συνάντηση την Παρασκευή 7/12/2018 στις 17.30. στην αίθουσα « Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, ( πρώην ΤΥΠΕΤ), με θέμα: Ενημέρωση – Οργάνωση Ενεργειών.
• Δηλώνει τέλος ότι ο Δήμος Βριλησσίων πέραν της συνεχιζόμενης προσπάθειας και της άσκησης έντονης πίεσης στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς του Ελληνικού Δημοσίου για άμεση διακοπή κάθε δικαστικής διαμάχης, θα είναι αρωγός σε κάθε ιδιοκτήτη και στο νομικό παραστάτη του, παρέχοντας κάθε αναγκαία πληροφορία και διευκρίνιση απαιτείται για την πλήρη αντίκρουση των αγωγών του Δημοσίου.

Ο Δήμαρχος

Ξ. Μανιατογιάννης

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button