Αγία Παρασκευή

Εκτός ελέγχου

Ακραία πόλωση από Ρ. Μακρή. Με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση απαντά η πλευρά του Δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου.

Την τακτική της εκτός ελέγχου πόλωσης με διάδοση ατεκμηρίωτων πληροφοριών και ειδήσεων και προσωπικές επιθέσεις με ύφος και στυλ… γηπέδου, εντείνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές για τον Δήμο Παλλήνης η υποψήφια Δήμαρχος Ρ. Μακρή, προκαλώντας ακραίο πολιτικό κλίμα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα και της Αρχής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για μια σειρά ακραίων και υβριστικών σχολίων πολιτών στο διαδίκτυο αλλά και αναρτήσεων συγκεκριμένου προφίλ με το nickname «Οι άτακτοι» που στοχοποιούσαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Από το συγκεκριμένο προφίλ η κα Μακρή κοινοποιεί συχνά αναρτήσεις.

Η κα Μακρή θα κληθεί ούτως ή άλλως από τον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις για συγκεκριμένες αναρτήσεις μετά τις δυο μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον της η πλευρά του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μηνύσεις

Η υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης με ανάρτηση της στα social media κατηγόρησε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και στενό συνεργάτη του Δημάρχου, ότι στο παρελθόν, εξέδιδε πλαστά τιμολόγια από τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Χολαργού. Μάλιστα, η κα Μακρή ανάρτησε και φωτογραφίες δημοσιεύματος του 2012 στον τοπικό Τύπο Χολαργού, με τα εν λόγω τιμολόγια, τα οποία ωστόσο δεν φέρουν την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα, ενώ ούτε το ρεπορτάζ αναφέρεται στον ίδιο. Αντιθέτως το ρεπορτάζ αναφέρεται στον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού και στον τότε Διευθυντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας προέβει σε κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της κας Μακρή, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αφορούσε σε Νομικό Πρόσωπο στο οποίο εκείνος δεν συμμετείχε ποτέ και η ανυπόστατη αυτή αναφορά γίνεται με μοναδικό σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψή του και εμμέσως να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Δημάρχου Παλλήνης για πολιτικό όφελος.

Αυτή είναι η δεύτερη μήνυση που έχει δεχτεί η Ρ. Μακρή τον τελευταίο μήνα για συκοφαντική δυσφήμιση. Προηγήθηκε η κοινή μήνυση που υπέβαλαν ο Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, μετά την πρώτη «επίθεση» της κας Μακρή η οποία κατηγόρησε τον τελευταίο ότι συνεργάζεται παράνομα με τον Δήμο Ηρακλείου. Η πλευρά του Δήμου απαντά ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει νόμιμη εξωτερική επιστημονική συνεργασία με τον Δ. Ηρακλείου η οποία δεν κωλύεται από θέμα ασυμβιβάστου, όπως προκύπτει και από έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, και είναι εν γνώσει του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανακάλυψε σκάνδαλο που δεν υπάρχει

Αν κρίνουμε από την άποψη που διατύπωσε η Ρ. Μακρή για το έργο της αποχέτευσης με ανάρτηση της στα social media, μια βδομάδα πριν τις εκλογές, τότε αν εκλεγεί θα… ακυρώσει το έργο που βρίσκεται λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης και θα χρεώσει τους δημότες Παλλήνης με 72 εκατομμύρια ευρώ για να το κατασκευάσει μόνη της…

Η κα Μακρή εντόπισε μέγα σκάνδαλο στο έργο της αποχέτευσης επειδή σε αυτό εμπλέκεται η ΕΥΔΑΠ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ οι οποίοι δίνονται μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Που είναι το κακό σε όλα αυτά; Για την κα Μακρή, το «σκάνδαλο» εντοπίζεται στο γεγονός ότι Περιφερειάρχης Αττικής είναι η Ρένα Δούρου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ο σύντροφος της Γιάννης Μπενίσης!

Πηγές της ΕΥΔΑΠ, αναφέρουν ότι αυτό που αγνοεί η κα Μακρή είναι ότι το έργο θα γινόταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την εμπλοκή Περιφέρειας και ΕΥΔΑΠ, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα δυο αυτά πρόσωπα. Η Περιφέρεια είναι αρμόδια για τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και η ΕΥΔΑΠ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα έργα αποχέτευσης πρωτεύοντος δικτύου.

Επίσης, από τον Δήμο Παλλήνης τονίζουν ότι και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή υπό τον κ. Σγουρό είχε εγκρίνει  χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το έργο της αποχέτευσης η οποία χάθηκε μετά την μεγάλη καθυστέρηση έγκρισης των μελετών από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2014 αλλά κι ότι το έργο έχει εγκριθεί και συμφωνηθεί με την ΕΥΔΑΠ από το 2012 όταν δεν ήταν στην διοίκηση της ο κ. Μπενίσης.

Ο Δήμος θα μπορούσε να μην ζητήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας και να κάνει χωρίς την εμπλοκή της ΕΥΔΑΠ μόνο το δευτερεύον δίκτυο, όπως προβλέπεται από το Νόμο. Αυτό όμως, σύμφωνα με τον Δήμο, θα σήμαινε αφενός ότι το κόστος του έργου θα το επωμιζόταν οι δημότες (υπολογίζεται ότι αναλογεί σε πάνω 5.000 ευρώ σε κάθε κάτοικο) αφετέρου, το έργο θα χρειαζόταν να ολοκληρωθεί πάνω από 15 χρόνια, αντί 4 που προβλέπεται σήμερα. Κι αυτό γιατί ο Δήμος θα ήταν πάλι υποχρεωμένος να περιμένει την ΕΥΔΑΠ να ολοκληρώσει το πρωτεύον δίκτυο ενώ ο ίδιος δεν θα είχε την δυνατότητα να πληρώσει από το ταμείο του με την μια τόσο μεγάλο ποσό, που θα έπρεπε ακολούθως να εισπράξει από τους δημότες.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button