Αγία Παρασκευή

Γιατί ΣΤΑΘΕΡΑ με τον ΞΕΝΟ

Μαζί ζούμε, μαζί δημιουργούμε και δεν το διακινδυνεύουμε.

Του Αλέξη Μαυραγάνη*

Στον Δήμο Βριλησσίων, όπως και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι επιλογής πορείας. Σταθεροποίηση σε ράγες βιώσιμης δημοτικής πορείας ή εκτροχιασμό και πισωγύρισμα. Το τοπικό παρελθόν, με την παραδοσιακή ή με την πιο φρεσκαρισμένη του μορφή επιχειρεί να επιστρέψει με την κομματική του σημαία στο χέρι. Σαν να μην κατάλαβε τίποτα από τα χρόνια της κρίσης και της βαθιάς ύφεσης.

Σε συνθήκες όμως απλής αναλογικής που απαιτούνται συναινέσεις δεν μπορεί να εγγυηθεί αποτελεσματική δημοτική διακυβέρνηση, κάτι που μέχρι πρότινος εμφάνιζε (αναπόδεικτα) ως ατού του, καθώς για την αδιαφανή και κομματικοκρατική (δυσ)λειτουργία του έχει ήδη κατακριθεί. Σε αυτό το σκηνικό ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και η υπερψήφιση του Δήμου Δημιουργίας που λειτούργησαν με διαφάνεια, νοικοκυροσύνη, λογισμό και δημιουργικότητα, σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την κοινωνική αστάθεια και την εξαντλητική προσπάθεια υπέρβασης της πολύπλευρης κρίσης και της πτώχευσης της χώρας, διαγράφεται ως η πιο ασφαλής και χρήσιμη επιλογή για την πόλη, για τους δημότες και για τη νέα γενιά Βριλησσιωτών .

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης που διεκδικεί μία νέα θητεία προσφοράς στην πόλη μας είναι εκείνος που διαθέτει τα χαρακτηριστικά της υπομονής και της επιμονής στον στόχο για να μπορέσει να συνθέσει μέσα από τις αντιθέσεις των ενεργών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας προωθητικά και προοδευτικά, προς όφελος των ίδιων των δημοτών και των παιδιών τους. Όσοι από τη μια πλευρά αυξομειώνουν τους τόνους μέρα παραμέρα για να πείσουν το φανατισμένο κομματικό και παραταξιακό τους ακροατήριο και από την άλλη πλευρά ενδιαμέσως ή κι εν μέσω αλαλαγμών, κορωνών ή κορνών μιλούν υποκριτικά για την ανάγκη συνεννόησης(;) είναι φανερά εκτός εποχής και δεν μπορούν να πείσουν στα σοβαρά για τη χρησιμότητά τους ως συνθετική δημοτική αρχή στο νέο αυτοδιοικητικό σκηνικό.

Αντίθετα, ο Ξένος Μανιατογιαννης με την πραότητα και τον ορθολογισμό του, μακριά από υπερβολές, φθηνούς εντυπωσιασμούς και κομματικές εξαρτήσεις, είναι σε θέση να ομογενοποιεί απόψεις  και να συνθέτει διαφορετικές προσεγγίσεις και θέσεις. Κι εν τέλει, μαζί με το σημαντικά ανανεωμένο και διευρυμένο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Δημιουργίας, να εφαρμόζει κοινωνικά επωφελή και ταυτόχρονα παραγωγική αυτοδιοικητική πολιτική για το συμφέρον του τόπου και όλων των δημοτών, με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ψηφίζω και στηρίζω σταθερά τον Ξένο Μανιατογιάννη γιατί ανανέωσε και έδωσε νέα ορμή σε έναν βριλησσιώτικο αυτοδιοικητικό χώρο με ιστορία και, παράλληλα, δημιούργησε τις συνθήκες και τους όρους απαλλαγής από μια λογική στείρου κομματικού και τοπικιστικού  παραγοντισμού που είχε κυριαρχήσει επί χρόνια τον Δήμο. Γιατί είναι ένας δημοκρατικός και ανεκτικός στη διαφορετική άποψη Δήμαρχος που επιτυγχάνει προωθητικές κοινωνικές συμμαχίες και ισορροπίες, οι οποίες εγγυώνται τη βέλτιστη λειτουργία της πόλης και εξασφαλίζει το ανοιχτό παράθυρο στο καινούριο και στο διαφορετικό.

Στις νέες συνθήκες απαιτείται και οφείλουμε να φροντίζουμε να πρωταγωνιστούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να υπηρετήσουν την κοινωνία. Μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων δεν υπάρχει άλλο ικανό πρόσωπο που μπορεί να απορροφά κραδασμούς, αλλά και να εξασφαλίζει ότι ταυτόχρονα γίνεται ένα ακόμα βήμα μπροστά. Η νηφαλιότητα και η αναμφισβήτητη δημοκρατικότητα του Ξένου Μανιατογιάννη, συνοδευόμενη από την αναγκαία πυγμή εφαρμογής όπου απαιτείται, η συνάντηση διοικητικής πείρας και συναινετικής λογικής, εξασφαλίζονται μόνον από την παρουσία του ίδιου  στο «τιμόνι» του Δήμου Βριλησσίων.

Η ψήφος της Κυριακής 26 Μαΐου πρέπει να στείλει ξεκάθαρο και κυρίαρχο μήνυμα ενεργούς συνέχειας και προοπτικής του παραγόμενου έργου και στήριξης ενός σύγχρονου κοινωνικού και δημιουργικού προγραμματικού πλαισίου. Και να αποδεικνύει ότι τασσόμαστε με τα Βριλήσσια (και) ΜΟΝΟ για τη νέα και θεσμικά μεταβατική σε ένα νέο και εκ των πραγμάτων συνεργατικό πλαίσιο αυτοδιοικητική θητεία.

Κι αυτή είναι η ΨΗΦΟΣ υπέρ του υποψήφιου Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και της δημοτικής μας κίνησης «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας».

ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ!

ΜΑΖΙ ΖΟΥΜΕ μαζί δημιουργούμε

Και δεν το διακινδυνεύουμε…

*Ο Αλέξης Μαυραγάνης είναι αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμού «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας»

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button