Βριλήσσια

ΕΙΔΑΝ… MELLON ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Εντυπωσιακή συμμετοχή των δημοτών στα δωρεάν σεμινάρια δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας που διοργανώθηκαν στα Βριλήσσια στις αρχές Μαρτίου. Συνεχίζεται ως το τέλος Απριλίου, ο κύκλος των σεμιναρίων του καινοτόμου προγράμματος που βοήθησε ήδη τους μισούς συμμετέχοντες σε αυτό, να βρουν εργασία.

Εκατοντάδες Βριλησσιώτες που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας κι όχι μόνο, συμμετείχαν στα δυο δωρεάν σεμινάρια δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Mellon-Επιταχυντής Δεξιοτήτων το οποίο καταγράφει ήδη σημαντικές επιτυχίες καθώς ένας στους δυο ωφελουμένους έχει ήδη βρει δουλειά.
Η συμμετοχή των δημοτών κρίθηκε ως εντυπωσιακή και ήδη οι διοργανωτές σχεδιάζουν τα επόμενα, δυο πιθανόν ανοιχτά και δωρεάν σεμινάρια που θα γίνουν έως το τέλος Απριλίου. Παράλληλα, συνεχίζονται τα σεμινάρια του “κλειστού κύκλου” στον οποίο συμμετέχουν 25 δημότες των Βριλησσίων.
Όλα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα Mellon-Επιταχυντής Δεξιοτήτων, ο 6ος κύκλος του οποίου εξελίσσεται αυτή τη περίοδο στα Βριλήσσια με την ευθύνη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Knowl, για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, υπό την αιγίδα του Δήμου Βριλησσίων και με μέγα δωρητή το Stavros Niarchos Foundation.
Το πρώτο διήμερο ανοιχτών και δωρεάν σεμινάριο, πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων την Πέμπτη και την Παρασκευή, 1 & 2 Μαρτίου 2018.
Από τον Δήμο Βριλησσίων το ‘παρών’ έδωσαν ο Δήμαρχος Ξενοφών Μανιατογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης.

“ΜΥΣΤΙΚΑ”
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς τόσο για τα «μυστικά» της καλής συνέντευξης για μία θέση εργασίας, όσο και για το project management έργων, εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν σημαντικά στην αναζήτηση εργασίας αλλά και στην καλύτερη διαχείριση των αυριανών επαγγελματικών υποχρεώσεων τους.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, «ο δήμος μας στηρίζει έμπρακτα τους συμπολίτες μας που προσπαθούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ‘Επιταχυντή Δεξιοτήτων’ είναι ένα σκέλος από τις ευρύτερες παρεμβάσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση».
Από την έναρξή του, το πρόγραμμα «Mellon – Επιταχυντής δεξιοτήτων», καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της ανεργίας με έναν στους δυο συμμετέχοντες να βρίσκουν τελικά εργασία.
Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες περισσοτέρων των 2.500 ατόμων, μέσα από σεμινάρια δεξιοτήτων και έχει υλοποιήσει 5 Κύκλους στους Δήμους Αχαρνών, Ασπροπύργου, Μαρκοπούλου, Γαλατσίου και Καλλιθέας.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δωρεάν, τουλάχιστον 65 ώρες εξατομικευμένης συμβουλευτικής και κατάρτισης (έκαστος), βάσει των προσωπικών τους αναγκών, με στόχο να επιτύχουν το ταίριασμα του επαγγελματικού τους προφίλ με την επιθυμητή θέση εργασίας και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Το Mellon είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης, ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που υλοποιείται με ιδίους/ιδιωτικούς πόρους και παρέχεται απολύτως δωρεάν ως μια ευρηματική κοινωνική δράση με στόχο την ένταξη και παραμονή περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα προτείνει και υιοθετεί μια μοναδικά εξατομικευμένη προσέγγιση η οποία ενδυναμώνει με δεξιότητες κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και ατομικά, βάσει του επαγγελματικού του προφίλ, του δικού του θέλω και μπορώ, με ορίζοντα τις επαγγελματικές του επιλογές, μεταφέροντας άμεσα αξιοποιήσιμη θεωρητική και πρακτική γνώση.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button