ΒριλήσσιαΑσφάλεια

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης οχημάτων, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δημότες στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, θα κορυφωθούν στις 16 Μαρτίου οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τον Δήμο Βριλησσίων.
Οι εκδηλώσεις οι οποίες ξεκινάνε την Δευτέρα 12 Μαρτίου, γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που συνεχίζεται, με ιδιαίτερη επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά.
Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής είναι η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές, ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Οι ομιλίες ξεκινούν στις 12 Μαρτίου στο 2ο Γυμνάσιο, στις 13 Μαρτίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στις 14 Μαρτίου στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων.
Παράλληλα, θα γίνουν ομιλίες για τους δημότες, καθώς και για τους μαθητές από την Τροχαία. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με επιπλέον εκδηλώσεις από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον Δήμο και θα έχουν ως θέμα την οδική ασφάλεια.
Η κορύφωση της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου, από τις 8.30 με 13.00, στο ΤΥΠΕΤ του Δήμου Βριλησσίων, όπου θα βρίσκονται προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης, με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση των δημοτών και της μαθητικής κοινότητας.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button