Βριλήσσια

Δεν “θυμήθηκε” την δεύτερη δίωξη

Τα παράπονα του Αργύρη και η απάντηση της V

Θυμήθηκε μόνο τη μια από τις δυο διώξεις για τις οποίες ζητήθηκε άρση ασυλίας σε σχέση με αδικήματα που τέλεσε όσο ήταν δήμαρχος Βριλησσίων, ο Αργύρης Ντινόπουλος. Ούτε κουβέντα για τις καταγγελίες για το ΟΤ 61 και την απευθείας ανάθεση της πλατείας που κρίθηκε παράνομη.

Εξώδικο δήλωση έστειλε στην εφημερίδα μας ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Αργύρης Ντινόπουλος. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του προηγούμενου φύλλου της V με τίτλο «Αργύρης … υπό σκιάν» στο οποίο αναφερθήκαμε στην υπόθεση μη άρσης της βουλευτικής ασυλίας για αδικήματα που σχετίζονται με την θητεία του ως δήμαρχος Βριλησσίων, στο θέμα της απευθείας ανάθεσης της ανάπλασης της πλατείας Αναλήψεως «σε εταιρεία πολιτευτή της ΝΔ» η οποία κρίθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 139/2005 αλλά και σε καταγγελίες για «στημένο διαγωνισμό μίσθωσης» των δημοτικών εγκαταστάσεων στο ΟΤ 365.

Ο κ. Ντινόπουλος, αναφέρει ότι ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας για την υπόθεση της Ναυτικής Βάσης για την οποία κατηγορήθηκε για παρακώλυση συγκοινωνιών στον περίφημο «ξεσηκωμό» του 2003. Για αυτή την υπόθεση, 237 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης του κ. Ντινόπουλου (και όχι 179 όπως εκ παραδρομής γράψαμε).

Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη και για την υπόθεση της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 61 όπου ο κ. Ντινόπουλος κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, με βάση την απόφαση 502/2006 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Για την υπόθεση αυτή, ουδέποτε ο κ. Ντινόπουλος έδωσε εξηγήσεις αφού 179 βουλευτές είπαν όχι στην άρση της ασυλίας του.

Εξάλλου, στο εξώδικο του ο κ. Ντινόπουλος αποφεύγει να αναφερθεί στο σύνολο των αποκαλύψεων της V και ειδικότερα στο δημοσίευμα για την καταγγελία του πρώην ιδιοκτήτη του ΟΤ 61, Σπανού, ο οποίος υποστηρίζει ότι άσκησε αγωγή κατά του Δήμου, καθ’ υπόδειξη του πρώην υπουργού όταν εκείνος ήταν Δήμαρχος Βριλησσίων, το 2003. Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, ο κ. Ντινόπουλος το έκανε αυτό προκειμένου να πείσει το ΔΣ να μπλοκάρει την απαλλοτρίωση του ακινήτου, την οποία επισήμως εκείνος δήλωνε ότι διεκδικούσε. Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν έκανε κάποιο σχόλιο επ αυτού.

Σημειώνεται ότι το ΟΤ 61 έχει χαρακτηριστεί ως ο τελευταίος ζωτικός χώρος της πόλης και για το οποίο τόσο ο κ. Ντινόπουλος όσο και ο διάδοχος του κ. Ιωαννίδης επισήμως υπόσχονταν στους δημότες και μάλιστα εγγράφανε κάθε χρόνο συγκεκριμένο κονδύλι υπέρ της απαλλοτρίωσης του στον δημοτικό προϋπολογισμό. Τελικά, το ΟΤ 61 αποκτήθηκε το 2018 από τον νυν Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη.

Ο κ. Ντινόπουλος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις  ούτε για τις υποθέσεις της ανάπλασης της πλατείας και της μίσθωσης του ΟΤ 365.

Ακολουθεί η εξώδικη δήλωση του κ. Ντινόπουλου:
Στο φύλλο της εφημερίδας του μηνός Μαΐου 2019 αναφέρεστε σε εμένα παρουσιάζοντας ψεύδη στοιχεία με προφανή σκοπό να επηρεάσετε την κρίση των εκλογέων στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στον Δήμο Βριλησσίων.

Η πολιτική σκοπιμότητα είναι προφανής αφού στο ίδιο φύλλο αναφέρεστε με διθυραμβικά σχόλια στην σημερινή απερχόμενη δημοτική αρχή εμφανίζοντας την ως δήθεν υπερκομματική και ως δήθεν κυριαρχούσα στον… κεντροδεξιό χώρο ενώ μόλις προ ολίγων ημερών έλαβε το επίσημο “χρίσμα” από τον ΣΥΡΙΖΑ !

Επειδή τα όσα ψεύδη αναφέρονται σε εμένα, εκτός από την πολιτική σκοπιμότητα, θιγούν την υπόληψη και την τιμή, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρακάτω διάψευση προς αποκατάσταση της αλήθειας.

“Η άρση της βουλευτικής ασυλίας μου η οποία πράγματι ζητήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα αφορούσε στο αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών κατά τα γνωστά γεγονότα της ναυτικής βάσης (Απρίλιος 2003) όταν μαζί με εκατοντάδες βριλησσιώτες αντιπαρατέθηκα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να περάσει το σύνολο της έκτασης στον Δήμο Βριλησσίων όπως και τελικώς έγινε.
Όλα τα έργα της πρώτης δημαρχιακής θητείας μου έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο γι’ αυτο και όλες οι τότε πρόσφυγες τόσο στη δικαιοσύνη όσο και στα αρμόδια διοικητικά όργανα απορρίφθηκαν.
Οι πρόσφυγες αυτές είχαν γίνει από την τότε αντιπολίτευση και σημερινή διοίκηση του Δήμου της οποίας, πάντως, τότε, επικεφαλής δεν ήταν ο σημερινός απερχόμενος δήμαρχος.
Ουδεμία εξωθεσμική συναλλαγή είχα με κανένα ιδιοκτήτη ακινήτου κατά την δημαρχιακή θητεία μου στην διάρκεια της οποίας, άλλωστε, δεν αποκτήθηκε (αγοράστηκε) από το Δήμο κανένα ακίνητο”.

Σας καλώ, λοιπόν, όπως άμεσα προχωρήσετε στην δια του τύπου και της ηλεκτρονικής έκδοσης του διόρθωση των ψευδών δηλώσεων σας διορθώνοντας όλα τα εναντίον μου ψεύδη. Σας καλώ να το πράξετε αναδημοσιεύοντας αυτούσιο το ως άνω κείμενο. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υφίσταμαι από το κατ’ εμού δημοσίευμά σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδόσεις νόμιμα την παρούσα προς τον οποίο απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Βριλήσσια, 18 Μαΐου 2019

Ο εξωδίκως προσκαλών

Αργύρης Ντινόπουλος

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button